Politerno > Україна і світ > Рада легалізувала віртуальні активи після вето Зеленського

Рада легалізувала віртуальні активи після вето Зеленського

  • 17 Лютого, 2022
  • 472 Переглядів
  • 0
біткоїни

Парламент повторно проголосував за закон про віртуальні активи з пропозиціями президента і призначив регулятором Нацкомісію з цінних паперів.

Про це відомо з засідання ВРУ, документ № 3637 підтримали депутати.

Президент Володимир Зеленський раніше ветував закон про віртуальні активи та повернув його в Верховну Раду з 21 пропозицією. Комітет з питань цифрових трансформацій підтримав усі пропозиції Зеленського і рекомендував депутатам ухвалити закон у цілому.

Так, регулювання ринку віртуальних активів віднесли до компетенції Національної комісії з цінних паперів та фондового ринку та Національного банку. 

У попередньо проголосованій у вересні версії закону передбачалося, що на ринку буде створений новий регулятор для цифрового ринку. 

Зеленський висловився проти такого рішення. У міжнародній практиці, пояснює він з посиланням на звіти Міжнародної організації комісій з цінних паперів, певні види віртуальних активів за своєю економічною сутністю містять ознаки фінансових інструментів.

Як наслідок, регулювання емісії таких активів має здійснюватися регуляторами фінринків. Крім того, створення нового органу виконавчої влади потребуватиме значних видатків з держбюджету, джерела покриття яких не визначені.

Нагадаємо, парламент підтримав ратифікацію угоди про спільний авіапростір з Євросоюзом.

Також сьогодні нардепи звільнили з посади очільника Фонду державного майна Дмитра Сенниченка.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE