Politerno > Україна і світ > Рада проголосувала за нові оклади та надбавки народним депутатам

Рада проголосувала за нові оклади та надбавки народним депутатам

  • 17 Лютого, 2022
  • 1847 Переглядів
  • 0

Верховна Рада встановила нові оклади та надбавки народним депутатам. Відповідне рішення було ухвалено на засіданні 17 лютого. 

Рішення підтримали 305 нардепів.

Проект постанови №7062 передбачає, що посадовий оклад народного депутата – члена комітету становитиме 10 прожиткових мінімумів, встановлених для працездатних осіб на 1 січня календарного року (24 810 гривень).

У той же час для голови парламенту він буде на 20% більше за вищезгаданий розмір, для його першого заступника – на 15% більше і для заступника – на 10% більше.

Постановою визначено розмір фонду оплати праці помічників-консультантів народного депутата України – 29,2 прожиткового мінімуму, встановленого для працездатних осіб на 1 січня календарного року, встановлено інші надбавки та доплати, визначені законодавством у межах видатків на оплату праці, затверджених законом про Державний бюджет України на рік.

Щодо голів фракцій та груп, їх посадовий оклад становитиме на 5% більше, ніж у депутата – члена будь-якого комітету. Заступники керівників фракцій – на 3% більше.

Премія до посадового окладу депутата включає:

  • надбавки за вислугу років – 3% посадового окладу за кожен календарний рік залежно від стажу роботи, але не більше ніж 50% посадового окладу (не більше 12 405 гривень);

  • надбавки за інтенсивність праці – до 100% посадового окладу (24 810 гривень);

Премія депутатам нараховуватиметься відповідно до їхнього особистого внеску у загальні результати роботи, матеріальна допомога на оздоровлення – при наданні щорічної відпустки у розмірі, що не перевищує середньомісячну заробітну плату працівника.

Нагадаємо, парламент підтримав ратифікацію угоди про спільний авіапростір з Євросоюзом.

Також сьогодні нардепи звільнили з посади очільника Фонду державного майна Дмитра Сенниченка.

Парламент повторно проголосував за закон про віртуальні активи з пропозиціями президента і призначив регулятором Нацкомісію з цінних паперів.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE