Politerno > Україна і світ > У Щасті під обстріли потрапили пожежно-рятувальна частина і гуманітарний конвой Червоного Хреста. ВІДЕО – ФОТО

У Щасті під обстріли потрапили пожежно-рятувальна частина і гуманітарний конвой Червоного Хреста. ВІДЕО – ФОТО

  • 18 Лютого, 2022
  • 654 Переглядів
  • 0

Опівдні 18 лютого російські війська із окупованої території обстріляли місто Щастя. Пошкоджено адмінбудівлю 32-ї державної пожежно рятувальної частини. У селі Артема снаряд влучив у житловий будинок.

Про це повідомляє пресцентр ДСНС. 

“18 лютого в результаті обстрілу, приблизно з 12:00 до 12:09 год., невідомими особами з напрямку території тимчасово підконтрольної незаконним збройним формуванням здійснено обстріл м. Щастя. В результаті обстрілу була пошкоджена адмінбудівля 32-ї державної пожежно-рятувальної частини, а саме: осколками пошкоджено фасад будівлі та водовідлив”, – йдеться у повідомленні.

Інформації щодо жертв, постраждалих серед цивільного населення немає.

Крім того, як зазначається, також в селі Артема зафіксовано пряме попадання снаряду у житловий будинок. Постраждалих та загиблих немає. Рятувальники проводять роботи на місці події. 

Як повідомив головнокомандувач ЗС України Валерій Залужний на КПВВ “Щастя” гуманітарний конвой Червоного Хреста потрапив під обстріл російських окупаційних військ.

.

“Сьогодні близько 12:00 російські окупаційні війська здійснили обстріл КПВВ “Щастя”, що в Луганській області, де в цей час проходив перевірку Держприкордонслужби гуманітарний конвой Міжнародного комітету Червоного Хреста, який рухався з непідконтрольної території. Обстріл був здійснений з великокаліберного кулемета (близько 50 пострілів), міномета 82 мм (3 постріли), гранатомета АГС-17 (10 пострілів) з н.п. Весела Гора. Чотири авто зі складу гуманітарного конвою пройшли КПВВ, люди були евакуйовані в укриття. Вісім авто залишилися у міжпозиційній зоні. Втрат серед цивільних осіб та складу Об’єднаних сил немає”, – розповів він.

“Наголошую, що цей факт є черговим грубим порушенням російськими окупаційними військами норм міжнародного гуманітарного права та Мінських домовленостей”, – додав Залужний. 

Нагадаємо, проросійські бойовики на Донбасі з початку доби 17 лютого обстрілювали десятки населених пунктів з мінометів та іншого озброєння, забороненого Мінськими домовленостями. 

Унаслідок дій ворога один військовий та двоє цивільних осіб дістали поранення. Один зі снарядів поцілив у дитячий садочок, де на момент обстрілу перебували діти.

Один із снарядів пробив стіну дитячого садка, де в цей час знаходились діти із вихователями. Діти не постраждали лише тому, що перебували на заняттях в іншому приміщенні. Однак троє працівників дошкільного закладу отримали контузії – їх шпиталізовано.

Пропаганда Кремля поширила дві протилежні інформації про обстріл дитсадка у Станиці Луганській – спочатку написали, що обстріл інсценований, пізніше – що це зробили ЗСУ.

Ввечері 17 лютого президент США Джо Байден заявив, що існує дуже високий ризик вторгнення протягом кількох днів, а британський прем’єр Борис Джонсон відзначив, що ситуація на кордоні з Україною продовжує залишатися дуже похмурою після обстрілу дитячого садка на Луганщині.

Міноборони Великобританії оприлюднило карту, на якій показпно можливі маршрути армії РФ, якщо вона вирішить вторгнутися в Україну.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE