Politerno > Україна і світ > ПУТІН ВИРІШИВ ВИЗНАТИ ОРДЛО

ПУТІН ВИРІШИВ ВИЗНАТИ ОРДЛО

  • 21 Лютого, 2022
  • 1128 Переглядів
  • 0

Президент Росії Володимир Путін підписав укази про визнання ОРДЛО.

Про це Путін заявив під час відеозвернення до росіян 21 лютого, та у включенні з Кремля.

На підписанні присутні ватажки фейкових утворень Пушилін і Пасічник.

“Вважаю за необхідне прийняти вже давно назріле рішення: негайно визнати незалежність та суверенітет “Донецької народної республіки та “Луганської народної республіки””. Прошу Федеральні збори РФ підтримати це рішення, а потім і ратифікувати угоду про дружбу з цими “республіками”.

Від тих, хто захопив і утримує владу в Києві, ми вимагаємо негайно припинити бойові дії. Інакше вся відповідальність за можливе продовження кровопролиття буде цілком і повністю на совісті правлячого на території України режиму”, – заявив Путін.

Більшу частину звернення до росіян Путін присвятив історії та звинуватив Україну у підготовці до війни з Росією та курсі на відновлення ядерного потенціалу.

“У березні 2021 року Україна ухвалила нову військову стратегію. Цей документ практично повністю присвячений протистоянню з Росією, ставить за мету втягування іноземних держав у конфлікт із нашою країною. Стратегія пропонує організацію в російському Криму та на території Донбасу, насправді, терористичного підпілля.

У ньому прописані і контури ймовірної війни. А закінчитися вона має “за сприяння міжнародного співтовариства на вигідних для України умовах”, а також “за військової підтримки світовою спільнотою у геополітичному протистоянні з Російською Федерацією”. По суті, це ніщо інше як підготовка до бойових дій проти Росії.

Вже пролунали заяви про те, що Україна планує створити власну ядерну зброю. І це – не пуста бравада. Україна дійсно має ще радянські ядерні технології та засоби доставки такої зброї, включаючи авіацію, а також оперативно-тактичні ракети “Точка У” – також ще радянська конструкція, дальність якої перевищує 100 кілометрів. Але зроблять і більше – це лише питання часу”, – заявив Путін.

Він додав, що Україні завдяки “доробку” з російських часів буде “набагато простіше, ніж багатьом іншим державам”, обзавестися тактичною ядерною зброєю, особливо “у разі технологічної підтримки із закордоння”.

“З появою в Україні зброї масового ураження ситуація у світі, у Європі, особливо для Росії зміниться кардинальним чином. Ми не можемо не реагувати на цю реальну небезпеку. Тим більше, що західні покровителі можуть допомогти у появі в Україні такої зброї, щоб створити ще одну загрозу для нашої країни.

Ми ж бачимо, як наполегливо здійснюється військове накачування київського режиму. Тільки США з 2014 року направили на ці цілі мільярди доларів, включаючи постачання озброєння, спорядження, навчання спеціалістів.

Останніми місяцями західна зброя йде на Україну просто безперервним потоком, демонстративно, на очах усього світу. Діяльністю Збройних сил та спецслужб України керують іноземні радники”, – зазначив Путін.

Путін не згадав, що до такого повороту події підштовхнула світ сама Росія, яка у 2014 році окупувала Крим та розв’язала збройний конфлікт на сході України, а тапер оточила нашу країну своїми військами.

До того моменту, коли він торкнувся теми війни та ядерної зброї, Путін уже говорив понад півгодини, але його промова мало стосувалася актуальної ситуації й була сповнена почуттям історичної несправедливості.

Російський президент пройшовся по давній історії, починаючи зі створення СРСР, і торкнувся майже всіх моментів, які його не влаштовують в Україні.

Так, Путін вважає, що члени КПРС дарма “не вичистили” націоналістичні фантазії, тож “бацила націоналізму” розрослася.

За його словами, “радикали нахабніли” – і в 2014 році “довели Майдан до державного перевороту”, в який нібито вливали гроші США. А потім “радикали, що захопили владу, влаштували терор”.

Пригадав Путін і пожежу в Будинку профспілок Одеси 2 травня 2014 року Він заявив, що винних не покарано, але “ми знаємо їх поіменно і зробимо все, щоб їх знайти та покарати”.

Також російський президент повторив пропагандистську тезу, що державності в Україні так і не склалося і що Україну “загнали під зовнішнє управління”, а також додав до всіх бід, що “корупція цвіте пишним цвітом”.

Путін заявив, що продовжується курс на “дерусифікацію та асиміляцію”. Згадав законопроекти про корінні народи, а також дорікнув за утиски православних РПЦ в Україні. Більше того, він заявив про “викрадення громадян Росії”.

Нагадаємо, на тлі обстрілів на сході України, що тривають вже декілька днів, члени Радбезу РФ на камеру висловилися за визнання незалежності окупованих агресором ОРДО і ОРЛО, а президент РФ Володимир Путін заявив, що ухвалить рішення 21 лютого.

У разі подальшої ескалації країни ЄС, США та інші союзники активують розроблені пакети санкцій, які щонайменше відріжуть РФ від західних ринків капіталу.

У понеділок акції російських компаній впали до рекорду за понад рік через обстріли російською стороною окупованих територій на сході України.

Bloomberg повідомляє, що на тлі обстрілів російською стороною окупованих територій на сході та перспектив визнання РФ “Л/ДНР” ціни доларових єврооблігацій в Україні знову впали.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE