Politerno > Україна і світ > ОРДО І ОРЛО просять у Путіна визнання – Радбез РФ виступив “за” із розширенням меж “ЛДНР”

ОРДО І ОРЛО просять у Путіна визнання – Радбез РФ виступив “за” із розширенням меж “ЛДНР”

  • 21 Лютого, 2022
  • 1208 Переглядів
  • 0

Ватажки терористичних організацій “ДНР-ЛНР” Денис Пушилін і Леонід Пасічник звернулися до президента Росії з проханням визнати так звані “республіки”.

Згідно з повідомленнями, Пасічник зокрема заявив, що визнання Росією незалежності ОРЛО “дозволить уникнути масової загибелі жителів республіки, 300 тисяч з яких – росіяни”. Він також попросив Путіна про договор між ОРЛО і РФ “про дружбу і співробітництво, зокрема у сфері оборони”.

Пушилін у свою чергу заявив наступне: “З метою можливості повноцінного протистояння військовій агресії української влади, недопущення жертв серед мирних громадян, руйнування об’єктів інфраструктури та житлофонду від імені всього народу “Донецької народної республіки” просимо вас (Путіна) визнати “Донецьку народну республіку” як незалежну, демократичну, правову, соціальну державу”.

Він також попросив Путіна укласти з ОРДО договір “про дружбу та співпрацю, у тому числі у сфері оборони”.

Слід зауважити, що промови обох маріонеток Кремля співпадають майже слово в слово.

Своєю чергою, Рада безпеки Росії висловилися за визнання незалежності окупованих агресором ОРДО і ОРЛО, президент РФ Володимир Путін заявив, що ухвалить рішення 21 лютого.

Для проформи Путін дав слово членам Радбезу РФ. 

Більшість спікерів повторили тези Кремля, що “офіційний Київ не хоче домовлятися з Донбасом”, не збирається виконувати Мінські домовленості, згадали про 800 тисяч людей з паспортами РФ на цій території.

Голова Держдуми РФ нагадав, що російські депутати вже визначилися з цього приводу, ухваливши відповідне звернення.

Голова МЗС Сергій Лавров у своєму виступі дійшов до слів “геноцид”, “атака на слов’ян”.

Нинішнє рішення, на думку Лаврова, буде сигналом (підтримки) всьому “рускому міру”

Також, на думку Радбезу, такий крок, мовляв, змусить США схиляти офіційний Кив до виконання “Мінських угод”.

Путін подякував членам Радбезу та зазначив, що рішення ухвалить до кінця дня 21 лютого.

На засіданні Ради безпеки виступив міністр внутрішніх справ Росії Володимир Колокольцев. Чиновник закликав Росію визнати так звані “ДНР” та “ЛНР” у межах Донецької та Луганської областей України, які ширші, ніж окуповані зараз території сходу України.

Однозначно необхідно визнавати ці республіки, їх правосуб’єктність. Але я хотів би внести поправку: визнавати в тих адміністративних межах, у яких ці республіки і народи цих республік перебували до окупації їх Збройними силами України. Саме від Маріуполя і до тих історичних кордонів”, – заявив міністр.

 

Як повідомляють українські ЗМІ, засідання Ради безпеки Росії, яку транслювалося нібито наживо, могло бути записаним раніше.

Один з учасників російського Радбезу, міністр оборони РФ Сергій Шойгу, нібито у прямому ефірі (за московським часом – 18:30) двічі показав на камеру свій годинник. Вперше на його годиннику було 12:47, вдруге – 13:38.

 

Наприкінці “трансляції” була ситуація, дуже схожа на “склейку”. В одну секунду камера показала президента РФ Володимира Путіна у двох різних позах.

Також у мережі помітили ще один момент “склейки”.

На початку відео справа в кутку сидить російський генпрокурор у синій формі. Після слів Путіна цей прокурор, який щойно сидів, повертається після виступу.

 

Що важливо – о 15:40 за Московським часом ватажки ОРДЛО попросили Путіна визнати незалежність “республік”. Якщо Радбез дійсно був у записі – звернення бойовиків вийшли вже після закінчення “трансляції”.



Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE