Politerno > Україна і світ > Російські депутати, журналісти і артисти виступили проти нападу на Україну

Російські депутати, журналісти і артисти виступили проти нападу на Україну

  • 24 Лютого, 2022
  • 1371 Переглядів
  • 0

Понад 100 російських муніципальних депутатів з різних міст, журналісти та діячі культури засудили напад РФ на Україну.

Про це повідомляє “Новая газета“.

“Ми, обрані народом депутати, беззастережно засуджуємо напад російської армії на Україну… Це безприкладне злодіяння, якому немає і не може бути виправдання”, – йдеться у заяві.

Під відкритим листом до громадян РФ підписалися депутати з Москви, Санкт-Петербурга, Великого Новгорода, Самари, Рязані, Йошкар-Оли та інших міст.

Вони вважають, що війна з Україною призведе до катастрофічних наслідків: загинуть і будуть поранені тисячі людей, а на Росію чекають ізоляція та зростання цін. Наприкінці звернення депутати закликають росіян не брати участь в агресії, не схвалювати її і не мовчати.

Під відкритим листом, зокрема, підписалися депутат Міськдуми Великого Новгорода Ганна Черепанова, московські мундепи Олена Русакова, Максим Гонгальський, Андрій Морєв, Олена Котеночкіна та Олена Філіна та інші.

Водночас російські журналісти також опублікували відкриту заяву із засудженням нападу на Україну.

“Ми, кореспонденти російських ЗМІ та експерти, які пишуть про зовнішню політику Росії, засуджуємо військову операцію, яку розпочала РФ в Україні. Війна ніколи не була і не буде методом вирішення конфліктів, і їй немає виправдань”, – йдеться у заяві.

Наразі свої підписи залишили понад 100 працівників ЗМІ. Серед них журналісти “Комерсанта”, “Дождя”, “Нової газети”, РБК, “Эхо Москвы”, The Bell, RTVI, “Сноба”, “7х7”, “Известий” “Медіазони” та інших.

Проти воєнних дій РФ в Україні також виступили російські вчені та наукові журналісти.

Російський опозиціонер Олексій Навальний висловився проти війни щодо України під час суду в покровській виправній колонії №2.

“Я проти цієї війни. Я вважаю, ця війна покликана відвернути увагу від проблем Росії, приведе тільки до більшого збідніння… Я вважаю бандитами і злодіями людей, які розв’язали цю війну”, – сказав Навальний.

Проти війни також виступили діячі культури, зокрема співак Валерій Меладзе, письменник Дмитро Глуховський, комік Олександр Долгополов, письменник Борис Акунін, актриса Ксенія Раппопорт, комік Максим Галкін, письменник Віктор Шендерович, актриса Катерина Варнава, режисер Роман Волобуєв, музикант Іван Дорн та інші.

Нагадаємо, Верховна Рада ввела воєнний стан в Україні у зв’язку з нападом Росії.

Наступу російських військ через державний кордон передує артилерійський обстріл, далі рухається військова техніка.

Російська військова техніка, в тому числі броньована порушила державний кордон в Чернігівській, Сумській, Луганській, Харківській областях.

Державний кордон України піддався атаці російських військ з боку РФ та РБ. Білоруські танки перетнули український кордон.

Українські війська відбили місто Щастя, що на Луганщині, яке атакувала Росія.

За даними Національної поліції України, станом на 8 ранку в Україні є перші жертви нової російської агресії.

На заході Україні палають аеропорти та військові частини, повідомляють рятувальники.

За даеними радника голови Офісу президента Олексія Арестовича, перший удар окупаційних військ РФ по Україні провалився – він не знизив боєздатність ЗСУ.

Російські окупанти обстріляли з артилерії житловий район у місті Чугуїв на Харківщині.

У четвер, 24 лютого, лідери Євросоюзу проведуть позачерговий саміт, щоби затвердити санкції проти Росії.

Українські війська стійко тримають оборону держави, зокрема у Чернігівській області російських окупантів вдалося нейтралізувати. Повідомляється, що українські військові збили ще один російський літак у Луганській області.

Росія запустила дві ракети по місту Бровари під Києвом – обстріляні дві військові частини, 6 людей загинуло, 12 поранені. Гостомель під Києвом, де розташоване летовище держпідприємства “Антонов”, обстрілюють із гелікоптерів.

Державна прикордонна служба повідомляє, що у Житомирській області російські війська пішли на прорив державного кордону.

Кремль готовий до переговорів з Києвом про нейтральний статус України та відмову від розміщення на її території озброєнь.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE