Politerno > Україна і світ > Перша хвиля наступу Росії провалилася – Арестович

Перша хвиля наступу Росії провалилася – Арестович

  • 24 Лютого, 2022
  • 820 Переглядів
  • 0

Перший удар окупаційних військ РФ по Україні провалився – він не знизив боєздатність ЗСУ.

Про це радник голови Офісу президента Олексій Арестович повідомив під час брифінгу.

 

“Основні удари були нанесені о 5 ранку по містах, по військовій інфраструктурі, аеродромах, складах ресурсів та центрах військового управління.

За нашими попередніми даними – перший удар провалився.

Тобто, втрати є (в Україні – ред.), але вони незначні. Вони не знизили боєздатність ЗСУ та інших силових структур.

Що стосується найголовнішого: чи є наземне просування. За попередніми даними, незначне вклинення противника на відстані до 5 км спостерігається на півночі Харківської області, Чернігівській, ближче до Сум, і дані, які потребують перевірки – можливо, на Волинському напрямку. Але там, за інформацією, яка щойно надійшла, відбите просування”, – зазначив Арестович.

Арестович повідомив, що внаслідок ракетних ударів Росії по військових об’єктах та об’єктах критичної інфраструктури загинули більше 40 військовослужбовців Збройних Сил.

Він вважає, що російське командування сподівалося на значно більшу кількість жертв серед українських військовослужбовців, і ЗСУ дають належний опір збройній агресії росії.

Крім того, в української влади є дані про втрати серед цивільного населення, зокрема до 10 загиблих серед мирних мешканців.

За словами Арестовіча, найбільш запекла ситуація в зоні проведення операції Об’єднаних сил у Луганській та Донецькій області, де тривають важкі бої між ЗСУ та російськими окупанатами. Також небезпечними напрямками наступу Росії є:

  • кримський напрям поблизу Перекопського перешийка, де відбувся перетин російської військової техніки на територію Херсонської області;

  • чернігівський напрям, де українські військовослужбовці примусили противника зупинитись і не дали просунутися вглиб території;

  • харківський напрям, куди зайшла військова техніка і сягнула об’їздної дороги Харкова, де підрозділи ЗСУ підірвали 4 російських танки.

За його словами, на чернігівському напрямку підрозділи ЗСУ змусили російські підрозділи відійти до адміністративної межі між Чернігівською та Сумською областями, де вони імовірно здійснюють перегрупування та планують подальший наступ.

На волинському напрямі Арестовіч заперечив, що відбувся значний наступ збройних сил Росії. Він сказав, що з території Білорусі рушили щонайбільше 2-3 російських танків та до 50 російських військових.

Нагадаємо, Верховна Рада ввела воєнний стан в Україні у зв’язку з нападом Росії.

Наступу російських військ через державний кордон передує артилерійський обстріл, далі рухається військова техніка.

Російська військова техніка, в тому числі броньована порушила державний кордон в Чернігівській, Сумській, Луганській, Харківській областях.

Державний кордон України піддався атаці російських військ з боку РФ та РБ. Білоруські танки перетнули український кордон.

Українські війська відбили місто Щастя, що на Луганщині, яке атакувала Росія.

За даними Національної поліції України, станом на 8 ранку в Україні є перші жертви нової російської агресії.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE