Politerno > Україна і світ > ЄСПЛ наказав країні-агресору РФ припинити напади та бомбардування цивільних об’єктів в Україні

ЄСПЛ наказав країні-агресору РФ припинити напади та бомбардування цивільних об’єктів в Україні

  • 1 Березня, 2022
  • 1277 Переглядів
  • 0

Європейський суд з прав людини наказав Російській Федерації припинити напади та бомбардування цивільних об’єктів в Україні.

Текст рішення є в розпорядженні “Європейської правди”.

“Суд бере до уваги поточні військові дії, що розпочалися 24 лютого 2022 року у різних частинах України, і вважає, що вони створюють реальну та постійну загрозу серйозних порушень конвенційних прав цивільного населення, зокрема, відповідно до статей 2, 3 та 8 Конвенції”, – йдеться у рішенні.

“З метою запобігання таким порушенням та відповідно до статті 39 Регламенту суд постановляє, в інтересах сторін та належного ведення розгляду наказати уряду Росії утримуватися від військових нападів на цивільне населення та цивільні об’єкти, у тому числі житлові приміщення, автомобілі екстрених служб та інші особливо цивільні об’єкти, що охороняються, такі як школи та лікарні, а також негайно забезпечити безпеку медичних установ, особового складу та аварійно-рятувальних служб у межах атакованої або обложеної російськими військами території”, – заявили в ЄСПЛ.

Україна 28 лютого звернулась до ЄСПЛ із заявою про запровадження попередніх заходів відповідно до Правила 39.

Згадане правило дозволяє Суду видати наказ на адресу будь-якої держави-учасниці Європейської конвенції з прав людини на час розгляду по суті скарги про порушення цієї конвенції. Наказ Суду є обов’язковим для виконання. 

Нагадаємо, окупанти неодноразово обстрілювали Харків “Градами”. Також завдано шкоди іншій цивільній інфраструктурі.

Президент Володимир Зеленський під час виступу в Європарламенті заявив, що Україна довела, що вибрала Європу, а тепер Європа має вибрати Україну і підтримати вступ до ЄС.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE