Politerno > Україна і світ > На Харківщині українські війська перейшли у контрнаступ

На Харківщині українські війська перейшли у контрнаступ

  • 5 Березня, 2022
  • 1928 Переглядів
  • 0

В межах Харківської області ЗСУ перейшли в контрнаступ проти російських загарбників.

“Збройні Сили України витримали той напад, який був від агресора, і зараз вони не те, що дають відсіч, а й вже перейшли до контрнаступу. Наприклад, лінію ворога вони відсунули у сумському напрямку від Харкова, повністю зайнявши позиції державного кордону”, – повідомив голова Харківської військової адміністрації Олег Синєгубов у коментарі в національному телеефірі.

Ворог практично втратив всі свої наступальні ресурси, він своєю броньованою технікою так масовано вже не йде. Просто прощупує – там вийшло 4-5 танків, їх наші Збройні сили знищили – і все, вони порозбігалися.

“10 хвилин тому наші знищили три ворожі танки, четвертий просто покинули, і він перейшов до ЗСУ в якості трофею”, – сказав Синєгубов.

Російські окупанти вдаються до ракетних та авіаударів по цивільній інфраструктурі через неможливість здобути перемогу в бою із Збройними Силами.

В окремих районах Харкова є проблеми з водо-, тепло та електропостачанням, але загалом у місті є забезпечення в будинках. Однак, як він пояснив, у разі влучення снарядів чи бомб, проживати в будинках навколо епіцентру вибуху вже немає, тому відновлювати водо- чи електропостачання немає сенсу, сказав очільник області.

В Харкові організували три логістичні центри, до яких постачають медикаменти та продукти харчування. Спільно з волонтерами та працівниками адміністрації вони розподіляють продукти харчування всім мешканцям. Проте до околиць міста важко передати продукти та медикаменти, зокрема до районів ХТЗ та Північної Салтівки, пояснив Синєгубов.

Російські окупаційні війська зазнають втрат на всіх операційних напрямках – Поліському, Сіверському, Слобожанському, Таврійському і в зоні проведення Операції Об’єднаних Сил. Вони використали щонайменше 95% своїх батальйонно-тактичних групп, повідомив секретар РНБО Олексій Данілов.

Нагадаємо, у Росії одразу після відключення Facebook заблокували соцмережу Twitter.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE