Politerno > Україна і світ > НАТО захищатиме вантажі зі зброєю – в ЄС кажуть, що Путін може атакувати якусь з країн альянсу

НАТО захищатиме вантажі зі зброєю – в ЄС кажуть, що Путін може атакувати якусь з країн альянсу

  • 12 Березня, 2022
  • 1437 Переглядів
  • 0

Секретар РНБО Олексій Данілов вважає, що НАТО буде захищати свої вантажі зі зброєю в Україні від можливих атак російських загарбників.

Про це повідомив Данілов у коментарі в ефірі національного телемарафону.

“Сьогодні керівник НАТО, який сьогодні безпосередньо керує НАТО, пан Столтенберґ зробив заяву: якщо хоч один снаряд, хоч одна куля потрапить у конвой, який вони сьогодні доставляють (до України – ред.) – вони будуть вважати це порушенням п’ятої статті (Північноатлантичного договору – ред.), яка є на сьогоднішній день в країнах НАТО.

Подивимося, якщо це станеться, як вони будуть на це реагувати”, – зазначив Данілов.

Посадовець вважає, що Україна стримує подальший наступ російських військ на Північноатлантичний альянс, тому західним партнерам України потрібно не припиняти стале постачання сучасної та ефективної зброї.

Данілов вважає, що Росія планує здійснювати подальші збройні напади на країни Східної Європи. За його словами, наступним об’єктом російського вторгнення, після України, може стати Литва.

Секретар РНБО розкритикував країни-члени НАТО, які побоюються чинити опір російському агресору.

Своєю чергою голова європейської дипломатії Жозеп Боррель в інтерв’ю CNN Turk заявив, що країнам ЄС не варто провокувати Путіна, адже він може розширити свою військову діяльність, напавши на одну з країн-членів НАТО.

“З одного боку, ми намагаємося підтримати Україну, з іншого — ми намагаємось запобігти великій війні. Ніхто не повинен виправдовуватись перед Путіним. Тому що може розширити свою військову діяльність. Це може бути проти однієї країни НАТО або іншої. Є серйозні побоювання. Путін продовжуватиме атакувати, і нам потрібно обмежити атаки. Ми маємо ізолювати Росію від міжнародної спільноти, ми маємо підтримувати Україну”, – заявив Боррель.

Також він прокоментував українську заявку на членство у ЄС, заяввиши, що де-факто процесс прийому України вже запущено.

“Україна попросила про  членство і ми негайно відповіли позитивно. Так, ми говоримо, що Україна належить до європейської родини. Це очевидний факт, – і географічний, і історичний. Так, існують деякі процедури (для набуття членства у ЄС), але ми почали цей процесс”, – додав він.

Нагадаємо, близько 80 морських піхотинців після висадки на Херсонщині відмовились брати участь у бойових діях проти України.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE