Politerno > Україна і світ > Окупанти викрали заступника мера Енергодару – люди вийшли на мітинг. ВІДЕО

Окупанти викрали заступника мера Енергодару – люди вийшли на мітинг. ВІДЕО

  • 20 Березня, 2022
  • 1065 Переглядів
  • 0

Жителі Енергодару вийшли на пікет проти свавілля російських окупантів, які викрали заступника міського голови Івана Самойдюка.

Про це повідомив міський голова Енергодара Дмитро Орлов.

Зранку в неділю 20 березня окупанти викрали першого заступника мера Енергодара Івана Самойдюка. Мер закликав містян швидко виходити на акції протесту.

“Щонайменше півтори тисячі енергодарців оперативно відгукнулися на заклик і меньш ніж за годину зібралися біля виконкому на мирну акцію протесту, аби сказати “Ні!” свавіллю окупантів та вкотре затвердити безсумнівну істину: Енергодар був і назавжди залишиться Україною!

Викрадення людини, громадянина, посадовця Івана Самойдюка, який успішно  вирішував величезний блок соціальних проблем – це провокація, яка повністю ставить під загрозу подальше життєзабезпечення міста. І якщо до завтра його не звільнять, такі акції стануть безстроковими та цілодобовими”, – заявив Орлов.

Мер виступив перед містянами і запевнив, що місцева влада координує свої зусилля зі звільнення Самойдюка з правоохоронцями й військовою адміністрацією.

Мирні мешканці запропонували проводити протести безстроково й цілодобово, якщо російські загарбники не звільнять з полону Самойдюка.

На мітингу багато людей прийшли з прапорами України та вигукували гасла “Енергодар – це Україна!”

Після завершення мітингу декілька окупантів під’їхали на автівці й спробували захопити в полон кількох мирних мешканців та запхати їх в автівку.

Люди почали відбивати силоміць енергодарців з рук окупантів та натовпом відтіснили. Російські військові почали стріляти з кулеметів у повітря перед беззбройними цивільними.

Орлов виклав у соцмережу відео, як окупанти стріляли в повітря у натовпі мирних людей.

Нагадаємо, в Маріуполі нацгвардійці в ближньому бою знищили танк, БТР і російську піхоту, а під Харковом “азовці” – колону російської військової техніки.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE