Politerno > Україна і світ > Ідеолог “приватизації ” Чубайс виїхав з Росії

Ідеолог “приватизації ” Чубайс виїхав з Росії

  • 23 Березня, 2022
  • 1010 Переглядів
  • 0

Анатолій Чубайс пішов з посади спеціального представника президента Росії з питань сталого розвитку та виїхав з країни. 

Про його від’їзд повідомило агентство Bloomberg з посиланням на два анонімні джерела. За твердженням видання, чиновник висловив незгоду із вторгненням Росії в Україну.

Звільнення Чубайса підтвердив агенції РІА “Новости” прес-секретар путіна Дмитро Пєсков. Він заявив, що поїхав чиновник із Росії чи ні – його особиста справа.

Чубайс став найвищим російським чиновником, який звільнився після початку російського вторгнення в Україну. Журналу Forbes вдалося до нього додзвонитися, але той кинув слухавку після запитання про від’їзд. Газета “Комерсант” повідомила, що його 22 березня бачили у Стамбулі.

66-річний Чубайс був першим заступником голови уряду, міністром фінансів та головою Адміністрації президента за президента Бориса Єльцина. Він був однією з ключових постатей та ідеологом приватизації російських підприємств на початку 90-х років ХХ століття.

Колишній глава адміністрації Бориса Єльцина Валентин Юмашев стверджує, що у 1997 році Чубайсу належала ідея влаштувати Володимира Путіна на роботу до Адміністрації, після чого той переїхав до Москви із Санкт-Петербурга.

Він, як стверджується, рекомендував його Юмашеву як надійну людину. Через рік Єльцин призначив Путіна головою ФСБ, потім секретарем Ради Безпеки, а після цього прем’єр-міністром. Обіймаючи цю посаду, Путін став виконуючим обов’язки президента після відставки Єльцина.

Нагадаємо, захисники України взяли в кільце міста Ірпінь і Буча та селище Гостомель, водночас окупанти продовжують обстрілювати Макарівську, Бучанську, Ірпінську та Дмирівську громади.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE