Politerno > Україна і світ > Літаки РФ з ядерною зброєю порушили повітряний простір Швеції

Літаки РФ з ядерною зброєю порушили повітряний простір Швеції

  • 31 Березня, 2022
  • 1077 Переглядів
  • 0

Два літаки Росії, оснащені ядерною зброєю, порушили повітряний простір Швеції поблизу Готланда 2 березня.

Про це повідомив TV4 Nyheterna. За інформацією шведського телеканалу, порушення було навмисним актом з метою залякування Швеції. 

Формування із чотирьох літаків злетіло з російської авіабази в Калінінграді 2 березня: два штурмовика Су-24, які супроводжували два винищувачі Су-27. Два із них, за інформацією джерел TV4 Nyheter, були оснащені ядерною зброєю. 

Через війну в Україні шведські ВПС підвищили готовність і завчасно помітили, що російські льотчики прямують до Готланду.

У збройних силах Швеції відмовились коментувати, чи дійсно штурмовики були оснащені ядерною зброєю, однак не заперечують, що саме порушення повітряного простору було навмисним.

“Ми оцінюємо це як свідому дію. Це дуже серйозно, особливо тому, що вони воююча країна”, – прокоментував інцидент начальник ВПС  Швеції Карл-Йохан Едстрем.

Порушення повітряного простору Швеції території тривало близько хвилини. Повітряні сили розгорнули два JAS 39 Gripen, які змогли перестріти і сфотографувати зловмисників. Тоді було підтверджено, що російські літаки були оснащені ядерною зброєю. 

Нагадаємо, ніч на 31 березня виявилася найважчою для Харківської, Чернігівської, Донецької та Луганської областей – ворог обстрілював населені пункти і житлові квартали міст з важкого озброєння.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE