Politerno > Україна і світ > 200 автомобілів мелітопольців не можуть проїхати через блокпост

200 автомобілів мелітопольців не можуть проїхати через блокпост

  • 2 Квітня, 2022
  • 793 Переглядів
  • 0

Російські загарбники 1 квітня відмовилися пропускати через блокпост людей, які евакуювались з Мелітополя на власних автомобілях.

Про це йдеться відеозвернення мера Мелітополя Федорова у Facebook.

“На окупованій території настільки небезпечно жити, що люди вчора готові були евакуюватися навіть у кузовах вантажівок. Вчора евакуювались з Мелітополя близько 2 тисяч жителів, але  вчора російські окупанти на блокпосту у Василівці пропустили лише автобуси, а приватні авто не пропустили”, – зазначив Федоров.

За його словами, більше 400 легкових авто 1 квітня стояли на блокпосту в Василівці і змушені буди залишитися ночувати на території заводу. Нині їх так само не пропускають їх через блокпост.

За словами Федорова, мова йде про 2 тисячі мелітопольців, яких окупанти тримають, як “живий щит”.

Мер додав, що вранці 2 квітня загарбники зібрали у людей прізвища, імена і номери машин для якоїсь ідентифікації і перевірки і тільки після цього будуть розглядати, відпускати їх, чи ні на підконтрольну Україні територію.

1 квітня мер міста Мелітополя Іван Федоров повідомив, що в обідню пору 1 квітня евакуаційні автобуси з людьми нарешті виїхали з місті.

Нагадаємо, від початку повномасштабного вторгнення в Україну армія Путіна втратила 17800 солдатів та сотню систем залпового вогню.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE