Politerno > Україна і світ > Силовики поранили під час затримання “рейкових партизанів” Білорусі

Силовики поранили під час затримання “рейкових партизанів” Білорусі

  • 6 Квітня, 2022
  • 440 Переглядів
  • 0

Білоруські силовики затримали трьох активістів 27 та 28 років, причетних до знищення двох релейних шаф сигнальної установки під Осиповичами, що забезпечує рух залізничних поїздів.

Про це повідомило “Радыё Свабода“.

У МВС Білорусі повідомили, що в ніч на 30 березня за силової підтримки спецпризначенців “СОБР” було затримано трьох жителів Бобруйска, одного було поранено.

За даними правозахисного центру “Вясна”, при затриманні чоловіки чинили активний опір і намагалися втекти. Сили безпеки застосували зброю. Один із затриманих отримав поранення та перебуває в медичному закладі. Іншим було надано медичну допомогу на місці.

Як повідомило держінформагенство “БелТА“, яке посилається на начальник кримінальної поліції МВС Білорусі Геннадій Казакевич, “акти тероризму на залізниці РБ жорстко припинятимуться” силовиками з використанням зброї.

6 квітня стало відомо, що 30 березня поліція затримала ще одного співробітника білоруської залізниці, співробітника Барановицького відділення “БЖД” та адміністратора тематичних ресурсів “БЖД” у “ВКонтактіе та “Однокласниках” Валентина Самасюка. Де він зараз перебуває і в якому стані невідомо, повідомляє @belzhd_live.

Наприкінці березня у Білорусі за диверсії було затримано не менше 40 залізничників.

Формування BYpol, оголошене режимом Лукашенка екстремітським, продовжує закликати білорусів до здійснення диверсій на об’єктах залізничного транспорту та інфраструктури Білорусі у рамках плану “Перамога”.

Білоруські “рейкові партизани” таким чином намагаються чинити опір російській агресії проти України. Як відомо, через Білорусь РФ перекидає, щоб воювати, в Україну живу силу та техніку.

Нагадаємо, на початку березня білоруські хакери почали блокування руху білоруською залізницею для того, щоб ускладнити переміщення вантажів воєнного призначення. 

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE