Politerno > Україна і світ > Австралія відправила Україні перші БТР Bushmaster, Британія надасть бронемашини “Mastiff”

Австралія відправила Україні перші БТР Bushmaster, Британія надасть бронемашини “Mastiff”

  • 8 Квітня, 2022
  • 2134 Переглядів
  • 0
Mastiff - Bushmaster

Британія та Австралія відправляють в Україну бронемашини “Mastiff” та “Bushmaster”. 

Про це повідомили міністр оборони Великої Британії Бен Воллес та посол України в Австралії Василь Мірошниченко.

“Ми відправимо бронетехніку, захисні бронемашини, такі як “Mastiff”, щоб переконатися, що Україна має таку підтримку”, — сказав Воллес.

“Дуже важливо, щоб ми робили все, що в наших силах, щоб допомогти Україні, і там, де вони просять у нас обладнання, якщо воно у нас є, чи ми можемо допомогти іншим надати його, ми це зробимо”, – додав міністр.

Mastiff є британською версією американської броньованої шестиколісної патрульної машини Cougar 6×6 і може бути озброєний 7,62-мм кулеметом, 12,7-мм великокаліберним кулеметом або 40-мм гранатометом.

Передбачається, що машини будуть позбавлені чутливого обладнання, а британські війська відправлять до сусідньої з Україною країни для навчання українських військовослужбовців.

Mastiff розвиває максимальну швидкість 90 км/год, оснащений радіостанціями Bowman та електронними засобами протидії, а також додатковою бронею понад стандартний рівень.

Транспортний літак Boeing C-17 Globemaster, який здатний перевезти чотири БТР Bushmaster, вилетів у Європу з австралійського міста Брісбен.

“Подарунок” у вигляді 20 машин стане підтримкою ЗСУ в битві з ворогом, заявив міністр оборони Австралії.

Австралія передає Україні 20 «бушмастерів» ціною $38 мільйонів.

“Австралійські фахівці з питань національної безпеки кажуть, що це було найшвидше рішення про виділення військової допомоги в історії країни. Президент (України) Володимир Зеленський звернувся до парламенту з промовою і попросив бронетранспортери Bushmaster. Наступного ранку прем’єр-міністр (Австралії) Скотт Моррісон підтвердив готовність їх надати”, — розповів дипломат деталі ухвалення рішення.

Bushmaster – австралійський повнопривідний бронеавтомобіль. Він може перевозити дев’ятьох людей з запасами їжі та набоїв на три дні автономного спротиву. Кабіна обладнана кондиціонером.

Нагадаємо, у Макарові, що на Київщині, виявили 132 розтріляних людини, селище зруйноване на 40%.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE