Politerno > Україна і світ > Вбивства, зґвалтування та тортури над жінками і дітьми. Звірства росіян у Бучі фіксують слідчі

Вбивства, зґвалтування та тортури над жінками і дітьми. Звірства росіян у Бучі фіксують слідчі

  • 8 Квітня, 2022
  • 891 Переглядів
  • 0

Знищений росіянами будинок у Бучі на вулиці Водопровідна, хазяїна якого окупанти холоднокровно розстріляли 4 березня, аби влаштували собі “штаб”

Слідчі підрозділи та криміналісти наразі документують злочини російської армії в місцях активних бойових дій на Київщині, зокрема у Бучі, у тому числі щодо мирного населення.

У Нацполіції зазначають, що фіксують страшні наслідки обстрілів населених пунктів та звірства російських військових відносно мирних громадян – катування місцевих жителів на окупованих територіях, зґвалтування та тортури над жінками і дітьми.

 

Пріоритетним завданням для правоохоронців є встановлення усіх вбитих і закатованих осіб, місць одиночних і масових захоронень, ексгумації тіл для проведення необхідних досліджень і видачі рідним для поховання.

У повідомленні поліції показані фото та відео з Бучі.

Вбиті російськими окупантами мирні мешканці Бучі

Вбиті російськими окупантами мирні мешканці Бучі

“Лише у місті Буча з 1 квітня виявлено 195 вбитих громадян, при цьому деякі з них були поховані у братській могилі.

Аби у максимально стислі терміни провести необхідні слідчі дії у звільнених від російських армійців населених пунктах Київської області, створено 37 слідчо-оперативних груп, а відтак до цієї роботи залучено 150 слідчих Нацполіції та поліції Київщини.

Вони проводять огляди місць подій, опитують свідків та потерпілих і фіксують наслідки злодіянь окупантів, які знищили сотні цивільних людей та інфраструктуру населених пунктів.

Усі зібрані слідчими і криміналістами матеріали стануть підставою для притягнення воєнних злочинців до найсуворішої відповідальності в українських та міжнародних судах”, – сказано в повідомленні.

У гуманітарному штабі Київщини повідомили наступне: “До звільненої від окупантів Бучі здійснила робочий візит Генеральний прокурор Ірина Венедіктова. У місті почали ексгумацію тіл убитих російськими окупантами з місця масового тимчасового поховання.

Одна із братських могил знаходиться біля церкви – там поховано приблизно 67 вбитих росіянами людей. Кожне тіло оглядають фахівці – судмедексперти, криміналісти, слідчі та прокурори. В більшості у загиблих вогнепальні та осколкові поранення від вибухів. Частина загиблих були з документами, решту ж доведеться впізнавати родичам по одягу чи інших ознаках та ідентифікувати по ДНК.

Попередньо у Бучі налічується вже більше 300 загиблих. Правоохоронці фіксують кожний злочин, який скоїли окупанти проти українців”.

Уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова повідомила про випадки жорстоких зґвалтувань дітей російськими військовими на Київщині.

“Рівень жорстокості армії терористів та катів рф не знає меж – зґвалтовані діти… Дівчинка, 14 років, зґвалтована 5 чоловіками-окупантами. Зараз вагітна. Буча. Хлопчик, 11 років, зґвалтований на очах у мами – її прив’язали до стільця, щоб дивилася. Буча. Жінка 20 років, зґвалтування трьома окупантами відразу у всі можливі місця. Ірпінь”, – розповіла Денісова.

За її словами, на сьогодні “немає такого місця ні на землі, ні в пеклі, де рашистські злочинці зможуть сховатися від розплати”.

“Звертаюсь до Комісії ООН з розслідування порушень прав людини під час військового вторгнення рв в Україну та експертної місії, створеної державами-учасницями ОБСЄ відповідно до Московського механізму, врахувати ці факти військових злочинів”, – наголосила Денісова.

Нагадаємо, президентка Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн, Високий представник ЄС Жозеп Боррель та прем’єр Словаччини Едуард Гегер відвідали Бучу, де було вбито сотні мирних мешканців.

У Макарові, що на Київщині, виявили 132 розтріляних людини, селище зруйноване на 40%.

Британія та Австралія відправляють в Україну бронемашини “Mastiff” та “Bushmaster”. 

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE