Politerno > Україна і світ > Окупанти завдали удару по вокзалу у Краматорську: десятки загиблих, більше ста поранених. ФОТО – ВІДЕО

Окупанти завдали удару по вокзалу у Краматорську: десятки загиблих, більше ста поранених. ФОТО – ВІДЕО

  • 8 Квітня, 2022
  • 1144 Переглядів
  • 0

Російські загарбники вдарили ракетами по залізничному вокзалу у Краматорську, у результаті чого мінімум 30 людей загинули та понад 100 отримали поранення.  

Про це повідомив глава Донецької обласної військової адміністрації Павло Кириленко у Telegram.

“Касетним Іскандером – по залізничному вокзалу Краматорська вдарили російські фашисти (пізніше Кириленко повідомив, що за уточненою інформацією, краматорський вокзал був атакований “Точкою-У” – ред.).

Поліція та рятувальники, що працюють на місці, повідомляють про десятки загиблих та поранених людей”, – йдеться у повідомленні

За словами Кириленка, під час ракетного удару на вокзалі перебували тисячі людей, оскільки відбувається евакуація жителів Донеччини до більш безпечних областей України.  

Голова облВА підкреслив, що російські окупанти “добре знали, куди цілять і чого хочуть: вони хочуть посіяти паніку і страх, хочуть взяти у заручники якомога більше мирних людей”. 

Укрзалізниця у Telegram заявила, що на вокзал Краматорська прилетіло 2 ракети, у результаті чого більше 30 людей загинули та понад 100 осіб отримали поранення.

Радник міністра внутрішніх справ України Антон Геращенко опублікував фото залишків ракети.  

Телеграм-канал “Politerno Full” зазначає, що у російських телеграм-каналах були опубліковані повідомлення за фактом атаки на вокзал Краматорська. Говорилося, що завдано удару по ВСУ. Наразі їх оперативно видалили або змінили.

Ще один доказ того, що вони знали і готувалися – попередження у інших ТГ-каналах, щоб городяни не виїжджали з вокзалу. Тобто, готували провокацію.

А у телеграм-каналі «Типовий Донецьк» о 10.25 з’явилося відео запуску двох ракет. Як повідомляється, вони запущені із Шахтарська (територія підконтрольна «ДНР»).

Довідково: Варто зазначити, що балістичні оперативно-тактичні ракетні комплекси “Іскандер” є тільки у росіян, тоді як ракетні комплекси “Точка-У” є і в Росії, і в Україні. Російські окупанти можуть використовувати “Точку-У”, щоб убиваючи українське населення (на вокзалі переважно були жінки, діти та люди літнього віку, які хотіли евакуюватися – ред.), звинувачувати у обстрілах Україну. Росія вже не раз використовувала таку тактику. Наприклад, у 2014 році російські військові з “Бука” збили малазійський Боїнг, тоді Росія теж намагалась перекласти відповідальність на Україну.

Краматорськ перебуває під повним контролем України.

Нагадаємо, близько 12 тисячам вивезених під час бойових дій українців “в екстреному порядку” надали громадянство Росії.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE