Politerno > Україна і світ > Британія ввела санкції проти дочок Путіна і дочки Лаврова, США – проти алмазодобувної компанії РФ

Британія ввела санкції проти дочок Путіна і дочки Лаврова, США – проти алмазодобувної компанії РФ

  • 8 Квітня, 2022
  • 450 Переглядів
  • 0

Британія ввела санкції проти дочок Путіна та дочки глави МЗС РФ Лаврова, а США – проти найбільшої у світі російської алмазодобувної компанії “Алроси”.

Про це йдеться в оновленому санкційному списку Сполученого Королівства від 8 квітня.

У перелік, зокрема, додали, Тихонову Катерина Володимирівну, Воронцову Марію Володимирівну, які також відомі як Путіна Катерина Володимирівна та Путіна Марія Володимирівна.

Також у переліку – Вінокурова Катерина Сергіївна (у документі також фігурує як Лаврова Катерина Сергіївна).

Британські активи Тихонової, Воронцової та Вінокурової підлягають заморозці, їм також заборонено в’їзд на територію Британії.

“Розкішний спосіб життя найближчого оточення Кремля з сьогоднішнього дня стане додатковою метою, оскільки Велика Британія вводит санкції проти дочок президента Володимира Путіна та його міністра закордонних справ Сергія Лаврова.

Катерина Володимирівна Тихонова і Марія Володимирівна Воронцова, доньки президента Путіна, і Катерина Сергіївна Вінокурова, дочка міністра закордонних справ Сергія Лаврова, підпадають під заборону на в’їзд і заморожування активів”, – йдеться у заяві британського уряду.

Зазначається, що Велика Британія узгодила ці санкції зі США, “що стало черговим проявом глобальної єдності у заходах проти незаконного вторгнення Росії в Україну”.

25 березня Британія запровадила санкції щодо Поліни Ковальової, падчерки Сергія Лаврова.

Своєю чергою Сполучені Штати Америки затвердили нові санкції проти Росії. Списки опублікували на сайті Міністерства фінансів США. Зокрема, туди потрапила російська компанія “Алроси”, російського державного підприємства й найбільшої у світі алмазодобувної компанії. Вона охоплює 90% російських потужностей із видобутку алмазів.

Також під санкціями ще раз Об’єднана суднобудівна корпорація, яка будує більшість російських військових кораблів. Всього у новому пакеті 29 компаній та вісім фізичних осіб.

Нагадаємо, США ввели санкції проти Катерини Тихонової та Марії Воронцової, дочок Путіна, про яких він ніколи публічно не говорив.

25 лютого Євросоюз вирішив заморозити активи президента Росії Владіміра Путіна і міністра закордонних справ Сергєя Лаврова.

Того ж дня США приєдналися до ЄС і ввели санкції проти президента РФ Володимира Путіна, міністра закордонних справ РФ Сергія Лаврова та членів Ради безпеки РФ.

Російські загарбники вдарили ракетами по залізничному вокзалу у Краматорську, у результаті чого мінімум 30 людей загинули та понад 100 отримали поранення.  

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE