Politerno > Україна і світ > Захисники Маріуполя відповіли на пропозицію Росії: “Здача неможлива” – The Time

Захисники Маріуполя відповіли на пропозицію Росії: “Здача неможлива” – The Time

  • 17 Квітня, 2022
  • 1080 Переглядів
  • 0

Після “бучанської трагедії”, влаштованої російською армією, бійці, що воюють за Маріуполь, вважають здачу неможливою.

Незважаючи на пропозицію Росії скласти зброю і залишити територію заводу “Азовсталь”, захисники Маріуполя не мають наміру погоджуватися на неї, повідомляє військовий кореспондент видання The Time Саймон Шустер на своїй сторінці в Twitter.

 

“Я на зв’язку з одним з останніх захисників Маріуполя. Він поранений. Після різанини в Бучі, за його словами, “здача неможлива”. Він відчуває, що їхній загін виконав свою місію. Вони зв’язали так багато російської вогневої міці, що це дало іншим містам шанс вижити”, — написав він.

Пропозицію здатись озвучив начальник Національного центру управління обороною РФ Михайло Мізинцев.

“З огляду на катастрофічне становище, що склалося на металургійному комбінаті “Азовсталь”, а також керуючись суто гуманними принципами, Збройні Сили Росії пропонують бойовикам націоналістичних батальйонів та іноземним найманцям з 06:00 (мск) 17 квітня 2022 року припинити будь-які бойові дії та скласти зброю. Всім, хто складе зброю, гарантується збереження життя”, — заявив він.

Нагадаємо, українські морпіхи закликали терміново деблокувати Маріуполь. Вони назвали ситуацію критичною. Командир 36-ї окремої бригади морської піхоти, майор Сергій Волина заявив, що місто може врятувати або термінова військова операція, або політичне рішення.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE