Politerno > Україна і світ > Окупанти готують псевдореферендуми на півдні України – розвідка

Окупанти готують псевдореферендуми на півдні України – розвідка

  • 19 Квітня, 2022
  • 799 Переглядів
  • 0

Українські розвідники мають дані щодо підготовки російською окупаційною адміністрацією псевдореферендумів в захоплених районах Херсонщини та Миколаївщини про оголошення так званих “народних республік” та приєднання до Росії.

Про це повідомляє Головне управління розвідки Міністерства оборони.

“На окупованій території Херсонської області друкують бюлетені, бланки, брошури, плакати та буклети для проведення голосування на “референдумі” зі створення чергової псевдо-республіки “ХНР” та визнання окупаційної влади.

Місцеві мешканці переконані – реального голосування не проводитимуть, окрім показових дільниць, організованих в якості “картинки” для російських ЗМІ”, – йдеться у повідомленні.

ГУР МО повідомляє, що окупанти друкували частину бланків та бюлетенів у друкарні в Херсоні за адресою вулиця Горького, 5а.

Паспортні дані місцевих мешканців для фіктивного заповнення бланків та бюлетенів для голосування окупанти взяли з анкет, які зібрали під час видачі “гуманітарної допомоги”. В охочих взяти пайок окупанти вимагали заповнити анкети щодо особистих даних.

У захопленій Снігурівці на Миколаївщині готують так званий “референдум” про приєднання до Криму, а також “вибори” проросійського мера. Захід організовують проросійськи налаштовані голова місцевої ради Тетяна Мезіна та колишній голова Олександр Ларченко.

Загарбники проводять перепис осіб пенсійного віку в окупованій Снігурівці Запорізької області. Окупаційна адміністрація обіцяє до 1 вересня встановиту російську адміністрацію, відкрити відділення “Пошти Росії”, запустити мобільний та інтернет-зв’язок від російських провайдерів.

Українські розвідники мають інформацію, що розпочато видачу російських паспортів, у тому числі закордонних.

Нагадаємо, російські загарбники скинули надважку бомбу на лікарню в районі «Азовсталі» в Маріуполі.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE