Politerno > Україна і світ > США відправляє ще 7 літаків з допомогою для України, Байден обіцяє більше артилерії

США відправляє ще 7 літаків з допомогою для України, Байден обіцяє більше артилерії

  • 19 Квітня, 2022
  • 1287 Переглядів
  • 0

У найближчі 24 години до Європи прибудуть ще сім рейсів з безпековою допомогою США для України. Також Сполучені Штати направлять Києву більше артилерії.

Про це повідомив журналістам у вівторок високопоставлений представник міністерства оборони США, пише “Європейська правда” з посиланням на CNN.

Чиновник не зміг сказати, коли ця допомога прибуде в Україну наземним транспортом, але сказав, що “жодна з цих партій не затримується надто довго, перш ніж її вивантажують із літаків та “належно завантажують” для відправки в Україну”.

“У наступні 24 години ми очікуємо, що буде понад пів дюжини, а можливо, сім рейсів зі Сполучених Штатів з різною кількістю матеріалів із затвердженого минулого тижня пакету у розмірі 800 мільйонів доларів”, – сказав чиновник.

У новому пакеті США надають Україні 11 вертольотів Мі-17, 300 безпілотників Switchblade, 18 гаубиць та захисне обладнання для захисту від хімічних атак у рамках останньої партії допомоги в галузі безпеки, схваленої Білим домом, повідомляв Пентагон.

Крім того, новий пакет озброєння включає 200 бронетранспортерів M113, 10 протиартилерійських радарів, 500 протитанкових ракет Javelin та 30 000 комплектів бронежилетів та касок.

Як заявив журналістам президент США Джо Байден у вівторок після розмови з лідерами країн-союзників, Сполучені Штати направлять більше артилерії в Україну.

На запитання, чи планують США надіслати більше артилерії в Україну, Байден відповів ствердно. 

Прессекретар Білого дому Джен Псакі раніше заявила журналістам, що адміністрація продовжить надавати більше боєприпасів та іншу військову допомогу Україні.

Вантажі з останнього пакету допомоги адміністрації Байдена вартістю 800 мільйонів доларів вже почали надходити в Україну, включаючи більш важке обладнання, як-от 11 вертольотів Мі-17, 18 155-мм гармат-гаубиць і ще 300 безпілотників Switchblade.

Нагадаємо, українські розвідники мають дані щодо підготовки російською окупаційною адміністрацією псевдореферендумів в захоплених районах Херсонщини та Миколаївщини про оголошення так званих “народних республік” та приєднання до Росії.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE