Politerno > Україна і світ > “Мільйонний хабар для НАБУ і САП від Злочевського” передали на потреби ЗСУ

“Мільйонний хабар для НАБУ і САП від Злочевського” передали на потреби ЗСУ

  • 26 Квітня, 2022
  • 827 Переглядів
  • 0

Вищий антикорупційний суд зняв арешт із коштів у кримінальному провадженні щодо спроби підкупу керівництва антикорупційних органів за 6 мільйонів доларів – їх передано на потреби армії.

Про це повідомили Національне антикорупційне бюро, Спеціалізована антикорупційна прокуратура, та пресцентр командування ССО.

Вказано, що рішення ініціювали детективи НАБУ та прокурори САП.

19 квітня Вищий антикорупційний суд дозволив зняти арешт із цих коштів.

Повідомляється, що 5,95 млн дол. США (понад 170 млн грн за курсом НБУ) вже перераховано на потреби обороноздатності держави.

Командування Сил спецоперацій повідомляє, що ці кошти вже офіційно на рахунках військових частин ССО України і будуть витрачені у межах чинного законодавства на найнагальніші потреби, необхідні  для виконання завдань за призначенням.

Антикорупційники нагадують, що це найбільшій в історії України хабар. У червні 2020 року НАБУ та САП викрили трьох осіб, один із яких був чинним на той момент посадовцем ГУ ДПС у м. Києві, на спробі підкупу керівництва антикорупційних органів – їм запропонували закрити кримінальне провадження за підозрою колишнього топпосадовця за (власника Burisma Holdings ексміністра екології Миколи Злочевського).

“Послугу” оцінили у 5 млн дол. США, ще 1 млн дол. США посадовець ГУ ДПС взяв собі “зверху”. Цих всіх осіб, а також ініціатора підкупу притягнули до відповідальності. Розслідування закінчили, справи за їхнім обвинуваченням слухаються у ВАКС.

Нагадаємо, президент РФ Володимир Путін заявив генсеку ООН Антоніу Гутеррешу, що розраховує на “домовленості з Україною на дипломатичному треку”.



Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE