Politerno > Україна і світ > Ситуація в регіонах: удари по Києву і Краматорську, із “Азовсталі” спробують вивести цивільних 

Ситуація в регіонах: удари по Києву і Краматорську, із “Азовсталі” спробують вивести цивільних 

  • 29 Квітня, 2022
  • 871 Переглядів
  • 0

Окупанти ввечері завдали ракетних ударів по Києву та Київській області, а також по Хмельниччині, вранці обстріляли села на Дніпропетровщині, від постійних обстрілів продовжують потерпати Харківська, Луганська, Донецька та Херсонська області. 

Про це свідчать дані голів областей станом на 8-му ранку 29 квітня.

 

Харківська область: за добу російські окупанти обстріляли Харків 16 разів, з них двічі – з реактивних систем залпового вогню “Град” та “Смерч”. За добу ми нарахували 16 обстрілів, два з них – з РСЗВ “Град” та “Смерч”.

У порівнянні з попереднім тижнем, обстрілів саме Харкова стало значно менше, але перебувати на вулицях досі вкрай небезпечно – жертви серед мирного населення фіксують щодня.

Протягом доби окупанти безперервно обстрілювали Харківський район, населені пункти Покотилівка, Хроли, Котрярі. 

В області під удар окупантів минулої доби потрапили Дергачі, Чугуїв, Золочів. Місто Ізюм досі залишається “найгарячішою” точкою області.

Луганщина: ситуація залишається напруженою. За добу – обстріли Сєвєродонецька, Лисичанська, Гірського, Привілля. У кожному з цих міст є пошкодження житлового фонду та господарчих споруд. Загиблих серед цивільних немає.

Донеччина: вся лінія фронту – обстріли: “Гради”, артилерія, міномети, авіація, ракети. У четвер ввечері був ракетний удар по околицях Краматорська. 

Маріуполь – без змін. На п’ятницю 29 квітня “намічається операція по виводу із заводу (“Азовсталь”) цивільних

Херсонщина: в області вибухи та обстріли, ворог намагається взяти під контроль населені пункти, вдається до погроз та викрадень. 

На території області складна і напружена ситуація.

На Дніпропетровщині ніч пройшла спокійно, але вранці росіяни з “Градів” обстріляли два села на межі з Херсонщиною. Попередньо, людей не зачепило. Детальна інформація та дані щодо наслідків з’ясовуються. 

Київщина: ввечері 28 квітня під час повітряної тривоги було завдано ракетного удару по інфраструктурі Фастівської громади. Поранено дві людини. Пожежа була локалізована. Наслідки влучення ліквідовуються.

У Києві внаслідок ракетного удару по центру міста пошкоджено будинок, 10 людей постраждали. 

Під завалами будинку в Шевченківському районі столиці, куди 28 квітня поцілила російська ракета, знайшли тіло загиблої людини.

Хмельницька область: увечері під час повітряної тривоги був ракетний удар у інфраструктурний об’єкт в одній із територіальних громад Шепетівського району на території Хмельницької області. 

Наслідки влучення ліквідують. Жертв нема.

Відносно спокійно ніч минула на Волині й Закарпатті, у Рівненській,Івано-Франківській, Чернівецькій, Львівській, Одеській, Миколаївській, Запорізькій, Вінницькій, Тернопільській, Житомирській, Кіровоградській, Черкаській, Полтавській, Сумській та Чернігівській областях.

Нагадаємо, Палата представників прийняла закон щодо відновлення програми часів Другої світової війни, який дозволить більш ефективно надсилати зброю, боєприпаси та обладнання в Україну.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE