Politerno > Україна і світ > Американські конгресмени остаточно схвалили ленд-ліз для України

Американські конгресмени остаточно схвалили ленд-ліз для України

  • 29 Квітня, 2022
  • 1040 Переглядів
  • 0

Палата представників прийняла закон щодо відновлення програми часів Другої світової війни, який дозволить більш ефективно надсилати зброю, боєприпаси та обладнання в Україну.

Gро це вказано на Twitter-сторінці Палати представників.

Документ, відомий як Закон про ленд-ліз про оборону демократії України від 2022 року, прискорить передачу в Україну важливого військового обладнання та інших критичних поставок за рахунок скорочення бюрократичної тяганини. Він дозволяє де-факто дарувати обладнання з положеннями, які передбачають, що країни-одержувачі виплатять їх вартість США пізніше.

Нагадаємо, Сенат США 6 квітня одноголосно ухвалив законопроєкт щодо відновлення програми часів Другої світової війни, яка дозволить президенту Джо Байдену більш ефективно надсилати зброю та інші поставки в Україну на тлі вторгнення Росії.

Сенатори швидко підтримали пропозицію, відому як ленд-ліз, оскільки українські військові довели, що можуть відбиватися від російських військ.

Тепер закон мають відправити на підпис президенту Байдену.

Нагадаємо, генсек ООН Антоніу Гутерреш заявив, що Україна та Росія погодились на організацію евакуації цивільного населення з Маріуполя міжнародними організаціями, і визнав, що Радбез ООН не зробив те, що мав у контексті нападу РФ на Україну.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE