Politerno > Україна і світ > Експерт пояснив, чому Росія почала використовувати протикорабельні ракети по наземних цілях

Експерт пояснив, чому Росія почала використовувати протикорабельні ракети по наземних цілях

  • 4 Травня, 2022
  • 1329 Переглядів
  • 0

Використання Росією протикорабельних крилатих ракет “Онікс” по наземних цілях може свідчити про брак у РФ інших типів високоточних боєприпасів великої дальності.

Про це пше американський військовий аналітик, старший науковий співробітник Центру військово-морського аналізу США Майкл Кофман у Twittter.

Кофман та ISW прокоментували запуск із комплексів берегової оборони “Бастіон” протикорабельних крилатих ракет “Онікс” по об’єктах військової інфраструктури України в Одеській області.

Раніше Міноборони Росії у своєму Telegram-каналі опублікувало відео запуску ракет “Онікс”, зазначивши, що ними знищили ангари “логістичного центру на військовому аеродромі, через який здійснювалася доставка іноземного озброєння”.

“Я все частіше інтерпретую це як ознаку того, що у них мало інших типів ракет великої дальності. Це дорога система для використання у другорядній ролі”, – підкреслив Кофман.

“Використання протикорабельних ракет “Онікс” може вказувати на те, що російські сили мають брак інших типів високоточних боєприпасів великої дальності, необхідних для порушення української логістики”, – зазначає вашингтонський Інститут вивчення війни ISW.

Нагадаємо, Росія обстріляла крилатими ракетами гірський район Закарпатської області та місто Львів.

Окупанти здійснили ракетні удари по Дніпропетровщині та по місту Арциз у Болградському районі Одеської області.

Президентка Європейської комісії оголосила деталі шостого пакету санкцій проти Росії за її напад на Україну.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE