Politerno > Україна і світ > Окупанти обстріляли Сумщину з гелікоптера, літаків і “Градів” – влучили в школу

Окупанти обстріляли Сумщину з гелікоптера, літаків і “Градів” – влучили в школу

  • 4 Травня, 2022
  • 674 Переглядів
  • 0

Вночі окупанти обстріляли Сумську область, влучили у школу та інші об’єкти інфраструктури.

Про це повідомив голова Сумської військової адміністрації Дмитро Живицький у Telegram.

 

“Ніч на Сумщині не пройшла спокійно. Близько 3-ї години орки обстріляли школу Есманської громади.

Два постріли з гелікоптера, два – з землі. Потрапляння по школі та по об’єктах інфраструктури.

Між 6 та 7 ранку відбувся артобстріл з “Градів” вздовж кордону біля Юнаківки. Також кілька вистрілів з вертольоту було по території біля Могриці”, – йдеться у повідомленні.

Прикордонники повідомили також про ранкові обстріли Сумщини з російських літаків.

Два обстріли були здійснені майже одночасно на ділянці відділу прикордонної служби “Юнаківка” Сумського прикордонного загону.

Повідомляється, що реактивний літак ВКС Росії з наближенням до кордону робив по кілька пусків некерованими реактивними снарядами, які розривалися на території України, на глибині до 2 кілометрів від кордону.

Внаслідок цих хаотичних обстрілів, на щастя, жертв чи пошкоджень об’єктів інфраструктури не було. Постраждали лише поля і посіви.

Як відомо, у квітні в рамках відновлення контролю над державним кордоном в межах Київської, Чернігівської та Сумської областей, звідки захисники України вигнали окупантів, прикордонники вийшли на всі ділянки. Водночас через продовження російської агресії, класичної охорони кордону не відбувається. Прикордонники наголошували: залишається небезпека мінування, роботи диверсійно-розвідувальних груп та обстрілів із суміжної території.

Нагадаємо. використання Росією протикорабельних крилатих ракет “Онікс” по наземних цілях може свідчити про брак у РФ інших типів високоточних боєприпасів великої дальності.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE