Politerno > Україна і світ > Окупанти обстріляли Харківщину: один загиблий та вісім поранених

Окупанти обстріляли Харківщину: один загиблий та вісім поранених

  • 4 Травня, 2022
  • 563 Переглядів
  • 0
російські гради

Ворог завдав двох ударів  по Харкову із РСЗВ та артилерії та обстрілювали населені пункти Харківської області (Руську Лозову, Дергачі, Золочів, Богодухів, Чугуїв, Барвінкове).

“За минулу добу – 8 поранених та 1 загиблий у Донецькій громаді. Інтенсивність обстрілів зменшилася, але щоб мінімізувати втрати серед цивільних – маємо бути дисциплінованими. Не ігноруйте сигнали тривоги, це наша з вами безпека!”, – зазначив голова Харківської ОВА Олег Синєгубов в Telegram.

Голова ОВА закликав жителів населених пунктів, звільнених від окупантів, не поспішати повертатися додому до розмінування території.

За його словами, внаслідок ворожого обстрілу знову було пошкоджено магістральний газопровід.

“Наші аварійні бригади працювали більше ніж 12 годин. Тисячі помешкань залишилися без газу в Дергачівському районі, також працюють комунальники”, – додав Синєгубов.

Також стало відомо, що українські Збройні сили планомірно зачищають Харківську область від російських окупаційних військ та звільняють один за одним населені пункти. На сьогодні, ЗСУ змогли відтіснити противника на 40 км від обласного центру.

В результаті успішного контрнаступу, українцям вдалося відсунуту лінію фронту від Харкова і тим самим зірвати плани Росії не тільки із захоплення міста, але і подальшого наступу в зону ООС.

Нагадаємо, вночі окупанти обстріляли Сумську область, влучили у школу та інші об’єкти інфраструктури.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE