Politerno > Україна і світ > Представник ООН каже, що до “Азовсталі” поїхали нові автобуси

Представник ООН каже, що до “Азовсталі” поїхали нові автобуси

  • 5 Травня, 2022
  • 703 Переглядів
  • 0

Спеціальний представник ООН щодо України Мартин Ґрифітс повідомив, що для евакуації цивільних із заводу “Азовсталь” в Маріуполь вирушив ще один конвой автобусів.

Про це сталов відомо під час трансляції конференції донорів для програми післявоєнної відбудови України у Варшаві з коментарем Ґрифітса.

“Зараз конвой рухається до Азовсталі й планує бути там завтра вранці. Сподіваюсь, що вони заберуть тих цивільних осіб, які живуть у тому темному пеклі впродовж тижнів і місяців, і вивеземо їх у безпечне місце”, – зазначив Ґрифітс.

Ґрифітс сказав, що ООН спільно з Міжнародним комітетом Червоного Хреста спільно ведуть переговори щодо безпечного проходу автобусів на територію заводу “Азовсталь”, аби забрати решту цивільних із бомбосховищ.

Очільник Донецької обласної військової адміністрації Павло Кириленко в коментарі журналістам американського телеканалу CNN підтвердив, що розпочався другий етап евакуації цивільних з території “Азовсталі”, але він застеріг, що всі деталі повідомить після завершення. Він побоюється, що російська сторона може зірвати домовленості, тому наполягає, що всі деталі евакуації повідомлять після завершення операції.

Кириленко додав, що на території заводу перебуває ще близько 200 цивільних осіб.

Нагадаємо, окупанти у четвер намагалися наступати на Харківщині та Донеччині, водночас вони провокують напруженість у Придністровському регіоні Молдови та на території Білорусі.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE