Politerno > Україна і світ > Путін перепросив за слова Лаврова про “Гітлера-єврея” – прем’єр Ізраїля

Путін перепросив за слова Лаврова про “Гітлера-єврея” – прем’єр Ізраїля

  • 5 Травня, 2022
  • 733 Переглядів
  • 0

Президент РФ Володимир Путін зателефонував прем’єр-міністрові Ізраїля Нафталі Бенету та перепросив за антисемітські висловлювання свого міністра Сергія Лаврова, але в Кремлі забули про цей момент.

Про це повідомила пресслужба ізраїльського прем’єр-міністра.

 

“Сторони обговорили висловлювання російського міністра закордонних справ Сергія Лаврова. Прем’єр-міністр прийняв вибачення президента Путіна за слова Лаврова і подякував за його ставлення до єврейського народу і пам’ять про Голокост”, – зазначив Беннет.

У пресслужбі Кремля, оминули увагою момент щодо вибачення Путіна. 

Натомість там присвятили окремий абзац про вбивство німецькими нацистами 6 мільйонів євреїв під час Другої світової війни та наголосили на необхідності визнання ключового внеску радянської армії в перемогу над нацизмом.

Сторони обговорили евакуацію цивільного населення з території “Азовсталі” в Маріуполі.

Тоді як у Кремлі кажуть, що сторони обговорили успіх евакуації цивільного населення під проводом ООН і МКЧХ, у пресслужбі Бенета вказано, що прем’єр-міністр передав президенту Путіну прохання дозволити безпечний вихід решти цивільних осіб із бункерів меткомбінату.

Нагадаємо, російське МЗС звинуватило Ізраїль у підтримці “неонацистського режиму” України.

Спеціальний представник ООН щодо України Мартин Ґрифітс повідомив, що для евакуації цивільних із заводу “Азовсталь” в Маріуполь вирушив ще один конвой автобусів.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE