Politerno > Україна і світ > Регіони: постійні обстріли Луганщини, ракети по Очакову, Лозовій і Краматорську, з Маріуполя евакуювали 500 цивільних

Регіони: постійні обстріли Луганщини, ракети по Очакову, Лозовій і Краматорську, з Маріуполя евакуювали 500 цивільних

  • 6 Травня, 2022
  • 477 Переглядів
  • 0

Вночі 6 травня окупанти інтенсивно обстрілювали Луганщину й Донеччину, менш інтенсивно – Харків, на Дніпропетровщині був ракетний удар по Покровській громаді та обстріл двох сіл, ввечері 5 травня був ракетний удар по Очакову в Миколаївській області.

Про це свідчать дані голів обласних військових адміністрацій станом на 8-му ранку п’ятниці 6 травня.

 

На Дніпропетровщині – прилетіла ракета у Покровську громаду. Впала у полі. Ніхто не постраждав. Також – обстріл з “Градів” двох сіл у Зеленодольській  та Широківській громада. Без постраждалих. Інформація щодо наслідків уточнюється. 

Харківська область: ніч із поодинокими обстрілами на околицях Харкова. Постраждалих немає. 

Протягом доби була також обстріляна Салтівка – поранення отримали 5 мирних мешканців.

Протягом доби був ракетний обстріл Лозової, 1 людина загинула. 

На Ізюмському напрямку бої тривають.

Луганщина: потужні обстріли та спроби штурму Сєвєродонецька. 

В четвер ввечері ворожі снаряди потрапили в одну з останніх АЗС на Луганщині та у залізничне господарство Сєвєродонецького “Азоту”.

16 разів росіяни відкривали вогонь по житлових кварталах та об’єктах інфраструктури. Пошкоджено 12 будинків, електропідстанція, комплекс торговельних споруд. 7 будинків зруйновані в Рубіжному, 2 – в Новодружеську. Є руйнування в Лисичанську, Оріховому, Гірському, Попасній. Двоє загиблих

Лисичанськ – два нічних обстріли. Інформація щодо наслідків та постраждалих уточнюється. 

“Ми готуємось до більш потужних наступів. Найближчі 3-4 дні вони кинуть усі зусилля, щоб прорватися або в Сєверодонецьк або в Попасну… взяти найбільше місто та взяти в оточення ЗСУ”, – повідомив голова Луганської обласної військової адміністрації Сергій Гайдай в телеефірі.

Донеччина: активні бойові дії по всьому фронту: Лиман, Авдіївка, Мар’їнка, Новомихайлівка Красногорівка, Вугледар, Велика Новосілка. 

Вночі і зранку – постійні повітряні тривоги. 

У Краматорську в результаті обстрілу 5 травня сильно пошкоджено 32 багатоповерхівки, поранено 25 людей. Крім житлових кварталів, армія РФ активно атакує ракетами промислові об’єкти міста (обстріли вночі і під ранок).

Не припиняють росіяни й обстрілів Авдіївського коксохімічного заводу. 

Також обстріляли селище Нью-Йорк, а з п’ятої ранку активізували обстріли Світлодарської громади. На даний час постраждалих цивільних немає. Деталі щодо руйнувань уточнюються. 

З Маріуполя та “Азовсталі” вдалося вивезти ще майже 500 українців.

“Ми провели черговий етап складної операції по евакуації людей з Маріуполя та “Азовсталі”. Можу сказати, що нам вдалося вивезти майже 500 цивільних.

Україна продовжить робити все, щоб врятувати всіх мирних жителів та військових. Дякую за допомогу ООН.

В ці хвилини триває наступний етап порятунку наших людей з “Азовсталі”, – повідомив глава ОП Андрій Єрмак у Telegram.

Успішно евакуювали майже 500 людей із заводу “Азовсталь”, Маріуполя та прилеглих районів.

Я сподіваюся, що подальша координація з Москвою та Києвом призведе до нових гуманітарних пауз, щоб забезпечити безпечний прохід цивільним особам”, – генсек ООН Антонію Гутерреш у Twitter.

Херсонщина: ситуація в області залишається складною, вибухи та обстріли на території області. Окупанти продовжують бойові дії та мародерства на території Херсонщини. 

Стабільно критична ситуація в окупованих селах. 

Миколаївщина: в четвер після 16 години був “приліт” у Очакові на об’єкти інфраструктури. За попередніми даними постраждалих немає. 

Відносно спокійно ніч минула на Волині й Закарпатті, у Рівненській, Івано-Франківській, Чернівецькій, Львівській, Запорізькій, Вінницькій, Тернопільській, Хмельницькій, Житомирській, Кіровоградській, Черкаській, Полтавській, Сумській, Київській та Чернігівській областях.

Нагадаємо, президент РФ Володимир Путін зателефонував прем’єр-міністрові Ізраїля Нафталі Бенету та перепросив за антисемітські висловлювання свого міністра Сергія Лаврова, але в Кремлі забули про цей момент.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE