Politerno > Україна і світ > Грузія та Молдова не ввели санкції проти РФ і це має бути оцінено ЄС об’єктивно – Стефанішина

Грузія та Молдова не ввели санкції проти РФ і це має бути оцінено ЄС об’єктивно – Стефанішина

  • 9 Травня, 2022
  • 719 Переглядів
  • 0

Євросоюз повинен однаково об’єктивно підходити і до Грузії, і до Молдови, і до України, громадяни якої прагнуть до ЄС, демонструючи відповідні цінності.

Про це заявила в інтерв’ю ZN.UA віцепрем’єрка з євроінтеграції Ольга Стефанішина.

“А позиція Грузії та Молдови в частині приєднання до санкцій ЄС, приєднання взагалі до політики ЄС у сфері безпеки та оборони сьогодні має бути оцінена об’єктивно з точки зору готовності цих країн до членства”, – наголосила вона.

До широкомасштабного вторгнення Росії перед Мадридським самітом НАТО один із натовських генералів розповів, як в Альянсі приймаються рішення щодо членства: після трьох політичних циклів. Тобто коли три президенти, три прем’єр-міністри послідовно просувають курс європейської та євроатлантичної інтеграції, показують відданість цінностям, то на четвертий політичний цикл стає зрозуміло, що певна політична система вкорінилася.

“Щодо України таке відчуття у мене є. А щодо інших країн, то я хотіла би подивитися на оцінку Європейської комісії і думаю, що кілька політичних циклів треба буде зачекати”, – зазначила Стефанішина.

Нагадаємо, у заблокованому Маріуполі окупанти розгорнули 300-метрову “георгіївську стрічку” та за допомогою “гастролерів” з окупованих територій намагаються створити картинку для російського ТБ.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE