Politerno > Україна і світ > Самойленко: “Нашій державі не вдалося захистити Маріуполь, нашу підготовку саботували офіційні представники”

Самойленко: “Нашій державі не вдалося захистити Маріуполь, нашу підготовку саботували офіційні представники”

  • 9 Травня, 2022
  • 3682 Переглядів
  • 0

Бійці полку “Азов” заявили, що не отримали нової зброї та підтримки від держави.

Про це заявив офіцер управління розвідки полку “Азов” Ілля Самойленко.

“Нашій державі не вдалося захистити Маріуполь. Ми бачили, що ситуація стає критичною, ми вирішили залишитися тут, щоб захищати Маріуполь. Це рішення було ухвалено, тому що ніхто не міг цього зробити.

Ця війна почалась не 24 лютого, ми постійно це казали. Нашу підготовку саботували офіційні представники. Ми знали, що велика війна з Росією почнеться. Ми готувалися, як могли – професійна підготовка, амуніція. 

Ми не отримали жодного “Джавеліна”, ніякої нової зброї, нового транспортного засобу. Ми не отримали ніякої підтримки. Ми залишились одні. 

Ми залишались одні протягом останніх 8 років. Ніхто не очікував, що ми протримаємось так довго”, – сказав він.

Нагадаємо, заступник командира полку “Азов” капітан Святослав Паламар (“Калина”) заявив, що обстріли заводу “Азовсталь” тривають, а евакуація не завершена – тож владі необхідно продовжити зусилля, а не звітувати про “успіхи”.

Лідери країн G7 після онлайн-зустрічі з президентом Володимиром Зеленським і прем’єром Канади Джастіном Трюдо пообіцяли запровадити нафтове ембарго проти Росії та збільшувати постачання сучасного і важкого озброєння в Україну.



Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE