Politerno > Україна і світ > Гаубиці, радари і протикорабельні ракети: стало відомо, що увійде в негайний пакет допомоги Україні

Гаубиці, радари і протикорабельні ракети: стало відомо, що увійде в негайний пакет допомоги Україні

  • 19 Травня, 2022
  • 755 Переглядів
  • 0

У четвер, 19 травня, Білий дім заявив про черговий безпековий пакет підтримки для України в розмірі 100 мільйонів доларів.

Про це президент США Джо Байден повідомив у заяві, опублікованій Білим домом, пише “Європейська правда“.

“Сьогодні я оголошую про черговий пакет допомоги у сфері безпеки, який надасть Україні додаткову артилерію, радари та інше обладнання, яке вони вже ефективно використовують на полі бою”, – заявив Джо Байден.

Держсекретар США Ентоні Блінкен теж оприлюднив заяву, у якій повідомив, що на доручення президента схвалює вилучення десятого пакету додаткових озброєнь та техніки для оборони України із запасів Міністерства оборони США на суму до 100 мільйонів доларів. 

Таким чином, загальна військова допомога США Україні у вигляді зброї та спорядження вже склала приблизно 3,9 мільярда доларів з того часу, як 24 лютого Росія почала війну проти України.

Своєю чергою Reuters із посиланням на офіційних осіб США повідомляє, що Білий дім працює над організацією постачання в Україну протикорабельних ракет великої дальності для зняття блокади Чорного моря.

За даними агентства, нинішні та колишні американські чиновники, говорячи про відправку Україні більш потужної зброї більшої дальності, говорили, що для неї потрібне більш тривале навчання, його складніше обслуговувати, а також те, що воно може потрапити до рук російських військових.

При цьому ряд джерел у конгресі США заявили, що два типи протикорабельних ракет все ж таки розглядаються для відправки Києву – це Harpoon, вироблені компанією Boeing, і Naval Strike Missile, що розробляються Kongsberg і Raytheon Technologies.
 
За даними агентства, вони можуть бути відправлені Україні або безпосередньо, або трансфером з європейської країни, яка має ці ракети. І, як зазначають джерела, при тому, що низка країн готова направити Києву ракети Harpoon, жодна країна не хоче відправляти їх першою, оскільки побоюється відповіді з боку Росії.

Президент Джо Байден ще має підписати проголосований сенатом законопроєкт, який дозволить виділити на допомогу Україні ще 40 мільярдів доларів.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE