Politerno > Україна і світ > Україна отримає 15 зенітних установок Gepard у липні

Україна отримає 15 зенітних установок Gepard у липні

  • 20 Травня, 2022
  • 677 Переглядів
  • 0

У липні Німеччина поставить Україні перші 15 зенітних самохідних установок Gepard.

Про це йшлося під час розмови міністра оборони Німеччини Крістін Ламбрехт та її українського колеги Олексія Резнікова, повідомляє “Європейська правда” з посиланням на Spiegel.

 

Пакет також включає навчальну підтримку з боку Бундесверу, надання майже 60 000 боєприпасів і доставку ще 15 машин влітку.

“Сьогодні я розмовляла зі своїм українським колегою Резніковим, і він ще раз чітко підтвердив, що Україна хоче якнайшвидшої доставки з Німеччини зенітних танків Gepard, включаючи наявні 59 тис. боєприпасів”, – сказала Ламбрехт після розмови по відеозв’язку з Резніковим.

“Gepard є ефективною зброєю, яка також має значний стримуючий ефект – наприклад, для захисту критичної інфраструктури”, – сказала Ламбрехт.

“Зараз ми працюємо разом, щоб гарантувати, що перші 15 Gepard будуть готові до дій з середини липня з повністю навченими екіпажами” – додала вона.

Нагадаэмо, у п’ятницю окупанти завдали ракетного удару по м. Малину Житомирської області, внаслідок чого було пошкоджено об’єкт інфраструктури та близько сотні будинків.



Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE