Politerno > Україна і світ > В МЗС РФ хвилюються через зближення Польщі та України

В МЗС РФ хвилюються через зближення Польщі та України

  • 23 Травня, 2022
  • 622 Переглядів
  • 0

Прессекретар МЗС РФ Марія Захарова обурилася через інтеграцію Польщі та України, мовляв, через особливе ставлення до поляків, в України до Криму претензій бути не повинно.

Про це Захарова написала у Telegram.

“Сталося те, що справді не часто буває в історії: Зеленський на законодавчому рівні оформлює особливий статус іноземних громадян – Польщі – в Україні.

Президент держави просить національний парламент затвердити особливі права громадян іншої держави, по суті, дозволяючи їм усе. Згідно з витоками у ЗМІ, йдеться про те, щоб прирівняти права поляків до прав українців за винятком права голосу.

Казус суверенітету, бо інакше не скажеш.

Не сепаратисти, а сам президент країни передає громадянам іншої країни права на території своєї держави, не вводячи їх у громадянство України.

Якщо київський режим так активно розкидається своєю незалежністю, то які українська адміністрація взагалі може мати претензії до кримчан?”, – зазначила чиновниця.

Захарова хвилюється, що Україна нібито “віддає” свій суверенітет: “За скільки, скільки разів і наскільки глибоко треба провести інтеграцію у зручній для Заходу формі?”

Представниця російського МЗС, яка раніше перевернула з ніг на голову сюжет антиутопії “1984” та порівнювала право на рецепт борщу з ксенофобією, заявила, що “під виглядом збереження власної ідентичності” в Україні легалізують “захоплення країни”.

Нагадаємо, президент Володимир Зеленський оголосив про домовленість з Польщею щодо угоди, яка має спростити перетин кордону між країнами. Також він анонсував законопроєкт про розширені можливості для громадян Польщі в Україні, щоб віддячити за те, як Польща прийняла українців, які рятуються від війни.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE