Politerno > Україна і світ > Імпорт вуглеводнів з РФ треба припинити, інакше однією рукою ми підтримуємо Україну, а другою – фінансуємо війну Путіна, – Домбровскіс

Імпорт вуглеводнів з РФ треба припинити, інакше однією рукою ми підтримуємо Україну, а другою – фінансуємо війну Путіна, – Домбровскіс

  • 25 Травня, 2022
  • 511 Переглядів
  • 0

Для здійснення серйозного тиску і примушення Кремля припинити війну проти України Європа має повністю відмовитися від імпорту російських енергоносіїв, і робота над цим триває.

Про це заявив на Всесвітньому економічному форумі в Давосі виконавчий віцепрезидент Європейської комісії Валдіс Домбровскіс, передає Укрінформ.

“Якщо поглянути на структуру торгівлі між ЄС і Росією до війни, то 62% російського імпорту становили вуглеводні”, – зауважив представник Єврокомісії.

Він нагадав, що Євросоюз уже ухвалив рішення про заборону імпорту російського вугілля, крім того, центральна частина шостого пакета санкцій ЄС проти Росії – це нафтове ембарго. У цьому контексті Домбровскіс висловив сподівання, що країни-члени ЄС скоро дійдуть спільного рішення з цього питання.

Інакше, за його словами, виникає парадокс, “коли однією рукою ми надаємо масову підтримку Україні, а другою – фінансуємо продовження війни Путіна”.

Тому, підкреслив віцепрезидент Єврокомісії, “це, вочевидь, потрібно припинити”.

Нагадаємо, голова Луганської ОВА Сергій Гайдай повідомив, що наразі окуповано 95% території області, ситуація на Донбасі надзвичайно погана.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE