Politerno > Україна і світ > Попри побоювання щодо використання по території РФ, США передадуть Україні MLRS, — ЗМІ

Попри побоювання щодо використання по території РФ, США передадуть Україні MLRS, — ЗМІ

  • 27 Травня, 2022
  • 1657 Переглядів
  • 0

Наступного тижня Білий дім оголосить про постачання в Україну установок далекобійної артилерії MLRS і, можливо, HIMARS. Завдяки цим РСЗВ може настати перелом у війні.

Постачання РСЗВ можуть анонсувати вже наступного тижня, повідомляє CNN.

Представники українського керівництва повідомили США про необхідність у MLRS — збройових системах американського виробництва, які випускають ракети на сотні кілометрів, набагато далі, якщо порівняти з будь-яким різновидом артилерійських систем, які українська армія має на сьогодні.

За словами представників України, наявність таких установок може стати вирішальним фактором у війні з Росією.

HIMARS є ще однією артилерійською системою, яку запросила Україна. Ця система підвищеної мобільності на колісному шасі комплектується переважно тими ж боєприпасами, що і MLRS.

Адміністрація Байдена не поспішала з постачанням цих потужних систем через побоювання, що Україна їх застосовуватиме для атак по території Росії. За даними Reuters, Вашингтон провів переговори з Києвом щодо небезпеки ескалації, яку може завдати удари по території глибоко всередині РФ.

Як зазначається, закулісні дискусії, є надзвичайно делікатними і тому не афішуються. При цьому Сполучені Штати, не накладають чітких географічних обмежень на використання ЗСУ своєї зброї.

Одночасно у Вашингтоні прагнуть “досягти спільного розуміння небезпеки ескалації”.

“У нас є занепокоєння з приводу ескалації, але ми все ще не хочемо встановлювати географічні обмеження чи занадто сильно зв’язувати руки (українцям)”, – на умовах анонімності розповів виданню американський військовий.

Інший співрозмовник зазначив, що Вашингтон і Київ мають спільне “розуміння” щодо використання надійних методів зброї, наданих Заходом. “Поки ми були на одній сторінці у розумінні цих порогів”, – зазначив чиновник.

Нагадаємо, глава МЗС Росії Сергєй Лавров заявив, що постачання західними країнами України озброєнь, які здатні завдавати ударів по території РФ, стануть кроком до неприйнятної ескалації.

Нагадаємо, увечері 26 травня у Чернівецькій області винищувач збив ворожу ціль, на Миколаївщині спрацювала ППО, вранці по Дніпропетровщині ворог завдав ракетного удару, по Сумській області – з артилерії, у Луганській та Донецькій областях загострюються бої. 

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE