Politerno > Україна і світ > “Слуга народу” Безугла вимагає від СБУ “щось зробити з Бутусовим” – журналіст відповів

“Слуга народу” Безугла вимагає від СБУ “щось зробити з Бутусовим” – журналіст відповів

  • 27 Травня, 2022
  • 3294 Переглядів
  • 0

Нардепка від “Слуги народу” Мар’яна Безугла розкритикувала Службу безпеки України, закликавши відомство “щось зробити” із журналістом Юрієм Бутусовим.

Про це вона написала на своїй сторінці у Facebook.

За словами “слуги” Безуглої, журналіст та головний редактор видання “Цензор.НЕТ” Юрій Бутусов “безнаказанно викладає тонни інформації” щодо українських військових, позицій ЗСУ, оперативної ситуації.

Нардепка вважає, що такі дії Бутусова “розхитують, дезорієнтують та підіграють Росії”.

У зв’язку з цим вона звернулась до СБУ з закликом “щось зробити щодо Юрія Бутусова”. Мар’яна Безугла наголосила, що якщо Служба безпеки нічого не зробить – то немає сенсу у “поступовій реформі” відомства.

“Тільки перезапуск цієї гнилої структури. Повний перезапуск з частиною притомних патріотичних спеціалістів, які страждають в системі”, – написала нардепка.

Вона також звернулась до голови СБУ Івана Баканова зауваживши, що ця ситуація для нього – ганьба.

Зі свого боку Бутусов обурився такою заявою нардепки.

“Тобто все добре було в СБУ, а “гнилою” Служба є, на думку Мар’яни, через те, що не не робить щось зі мною, журналістом”, – зауважив Бутусов.

Він вважає, що у такий спосіб Безугла використовує службове становище, щоб вимагати від СБУ дій проти нього.

“Вона є депутатом правлячої партії “Слуга народу”, і прямо впливає на дії та рішення СБУ. Заява Безуглої – це незаконно”, – наголосив журналіст.

“Якщо у “слуги народу” Безуглої є підстави для звинувачень, вона забов’язана подати заяву про злочин до СБУ, а не вимагати незаконних дій від посадовців, яких вона контролює”, – додав він.

Журналіст вважає, що неприязнь Безуглої до нього пов’язана з тим, що нардепка “намагається уникнути відповідальності за свої діі та бездіяльність напередодні вторгнення, про які я й писав весь час, як до війни, так і зараз”.

“Звертаюсь до керівництва Офісу президента дати пояснення, чи є заява Безуглої щодо мене погоджена з ОП, чи поділяє керівництво партії “Слуга народу” звинувачення свого депутата, та чи є вимоги “щось зробити” зі мною в обмін на перезавантаження СБУ позицією керівництва країни”, – наголосив журналіст.

Також він зазначив, що у відкритий доступ “нічого секретного не викладає, і це розуміє кожен хто на фронті, і не розуміють чиновні нездари”.

Варто зауважити, що Мар’яна Безугла є однією з авторів проєкту закону про дозвіл командирам вбивати на місці підлеглих військових за невиконання наказу та законопроєкту щодо позбавлення громадянства чоловіків, які не повернулись з-за кордону.

Щодо Юрія Бутусова, то його вже не вперше критикує влада. До прикладу, у листопаді 2021 року журналіст посперечався з президентом Зеленським щодо призначення Руслана Демченка, який обіймав посаду заступника голови МЗС під час президентства Януковича, на посаду начальника комітету по розвідці.

Також журналіст перерахував список провалених спецоперацій. 1 липня було одразу провалено спецоперацію по постачанню клістронів в Україну. 8 липня був провал спецоперації по захопленню тюрми “Ізоляція”, була теж затримана і розкрита наша група — ГУР МО. 29 липня була провалена спецоперація по вагнерівцях. Уже після звільнення пана Бурби, у тому ж 2020 році, було провалено ще кілька спецоперацій ГУР МО, уже без Бурби.

Після цього ДБР відкрило проти Юрія Бутусова кримінальне провадження за двома статтями: 414 Кримінального кодексу України (порушення правил поводження зі зброєю, а також із речовинами та предметами, що становлять підвищену небезпеку для оточення) та статті 437 Кримінального кодексу України (планування, підготовка, розв’язування та ведення агресивної війни). За статтею 414 ККУ йому загрожує до 3 років позбавлення волі, за статтею 437 ККУ – ув’язнення на строк від семи до дванадцяти років.

Водночас сам журналіст назвав це провадження “помстою президента Зеленського” та подав зустрічний позов проти Держбюро розслідувань.

Згодом Бутусов заявив, що Офіс президента Зеленського погрожує вбити його “як Гонгадзе” протягом тижня, навівши слова радника голови ОП Олексія Арестовича.

Нагадаємо, у Маріуполі під час розбору завалів по вулиці Куїнджі на території колишнього заводу “Октябрь” окупанти виявили близько 70 тіл загиблих.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE