Politerno > Україна і світ > Зеленський звільнив очільника СБУ Харківщини, каже, ним займуться правоохоронці

Зеленський звільнив очільника СБУ Харківщини, каже, ним займуться правоохоронці

  • 29 Травня, 2022
  • 747 Переглядів
  • 0

Президент Володимир Зеленський звільнив керівника ГУ СБУ в Харківській області Романа Дудіна за недбале виконання службових обов’язків і пообіцяв розслідування щодо нього.

Про це йдеться у вечірньому зверненні президента.

“Провів нараду з керівництвом області, міста. Подякував їм за те, що вони були і залишаються разом з харків’янами, разом з Україною і – що дуже важливо зараз – разом один з одним. У них співпраця на сто відсотків: армія, поліція, мер Харкова, обласна державна адміністріція – всі дійсно працюють на Перемогу і роблять це дуже ефективно.

На жаль, цього не  скажеш про місцеве керівництво по лінії Служби безпеки України. Я приїхав, розібрався, звільнив очільника Служби безпеки в області за те, що не працював на захист міста з перших днів повномасштабної війни, а думав тільки про себе особисто. Які мотиви – правоохоронці з’ясують”, – зазначив Зеленський.

Довідково: Роман Дудін був призначений Зеленським на посаду очільника управління СБУ у Харківській області 25 березня 2020 року.

Він народився 13 березня 1983 року в Дніпрі. Після служби армії, перейшов на роботу в управління СБУ в Дніпропетровській області. 2013 року перейшов в головне управління в Києві. 

Нагадаємо, як заявив член комітету Європарламенту із закордонних справ та доповідач по Україні Міхаель Галер, перешкоджання виїзду експрезидента Петра Порошенка за кордон псує імідж України та додає аргументів противникам її членства в ЄС.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE