Politerno > Україна і світ > Скандал щодо заборони виїзду Порошенка грає проти членства України у ЄС – євродепутат

Скандал щодо заборони виїзду Порошенка грає проти членства України у ЄС – євродепутат

  • 29 Травня, 2022
  • 2215 Переглядів
  • 0

Перешкоджання виїзду експрезидента Петра Порошенка за кордон псує імідж України та додає аргументів противникам її членства в ЄС.

Як повідомляє “Європейська правда”, про це в ефірі телеканалу Прямий заявив член комітету Європарламенту із закордонних справ та доповідач по Україні  Міхаель Галер.

“Я переконаний, що на даному етапі таких ситуацій потрібно уникати. Звісно, ці події не сприяють іміджу України за кордоном”, – зазначає він.

“На Заході є ті, хто вагається щодо цього (надання Україні статусу кандидата у члени ЄС) , а тому шукають аргументи, чому Україна може бути не готова стати навіть кандидатом. Отже, така поведінка і така практика явно, на мою думку, безумовно допомагає цим структурам і силам всередині ЄС, які не дуже люблять Україну”, – застерігає Галер.

Як повідомлялося, 27 травня стало відомо, що Петро Порошенко пізно ввечері прибув у пункт перетину державного кордону на Львівщині. У його команді повідомили, що нардеп їхав у відрядження, але його не пропустили через кордон.

28 травня Порошенка вдруге не випустили на міжнародну зустріч попри те, що документи із затвердженням складу офіційної делегації підписав голова ВР Руслан Стефанчук.

Шведсько-американський економіст Андерс Ослунд відреагував на відмову випускати експрезидента України Петра Порошенка з України для участі у засіданні Парламентської асамблеї НАТО: “Це смішна, неприйнятна та шкідлива поведінка української влади”

Нагадаємо, ворог продовжує наступати на сході України, намагаючись встановити повний контроль над Донецькою та Луганською областями.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE