Politerno > Україна і світ > “Не зчитувався QR-код”: Порошенка не випустили з України на засідання ПА НАТО

“Не зчитувався QR-код”: Порошенка не випустили з України на засідання ПА НАТО

  • 28 Травня, 2022
  • 2054 Переглядів
  • 0

У п’ятницю ввечері п’ятий президент України Петро Порошенко намагався виїхати з України до Польщі на засідання Парламентської асамблеї НАТО через пункт пропуску “Рава-Руська” Львівської митниці.

27 травня Петро Порошенко пізно ввечері прибув у пункт перетину державного кордону на Львівщині. У його команді повідомили, що нардеп їде у відрядження.

Співрозмовники УП в Державній прикордонній службі повідомили, що підставою відмови у виїзді п’ятому президенту України лідеру “Європейської солідарності” Петру Порошенку прикордонники назвали проблему з підтвердженням дійсності дозвільного документу.

За даними джерел УП о 21.50 в пункт пропуску “Рава-Руська” на Львівщині прибув Порошенко, який є членом комітету Верховної Ради з питань інтеграції України до Європейського союзу, та 5 людей, які його супроводжували.

Під час проходження паспортного контролю він надав копію розпорядження голови Верховної Ради Руслана Стефанчука про відрядження Постійної делегації ВРУ у Парламенській асамблеї НАТО та працівника апарату ВРУ до Литовської Республіки для участі у весняній сесії ПА НАТО.

Водночас, як зазначає співрозмовник УП, в ході перевірки цього документу виявилося не можливим встановити його дійсність: не зчитувався QR – код.

За даними УП, Порошенку та його оточенню роз’яснили, що у зв’язку з вищезазначеним вони не можуть перетнути державний кордон.

О 23.50 експрезидент та люди, якій його супроводжували, повернулись на територію України.

“Євросолідарність” назвала не пропуск свого лідера через кордон “ганебною історією на замовлення чинної влади”.

Як повідомлялося, нардеп та кум Путіна Віктор Медведчук розповів про схему виведення з державної власності частини магістрального нафтопродуктопроводу “Самара – Західний напрямок” для подальшого прокачування через нього дизельного палива.

СБУ викликала Арсенія Яценюка, Олександра Турчинова, Арсена Авакова та Максима Тимченка на допит у так званій “вугільній справі” Медведчука.

Нагадаємо, у боях за Сєвєродонецьк ЗСУ відтиснули окупантів на попередні позиції, росіяни захопили готель на околиці міста.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE