Politerno > Україна і світ > У Сєвєродонецьку ворога відтиснули на попередні позиції, ситуація на фронті складна, але повністю контрольована

У Сєвєродонецьку ворога відтиснули на попередні позиції, ситуація на фронті складна, але повністю контрольована

  • 28 Травня, 2022
  • 862 Переглядів
  • 0

У боях за Сєвєродонецьк ЗСУ відтиснули окупантів на попередні позиції, росіяни захопили готель на околиці міста.

“Росіян вдалося потиснути на раніше зайняті позиції, пошкоджено ще один міст між Сєвєродонецьком та Лисичанськом. Але проїзд між містами зберігається.

У росіян значні втрати і вони вимушені були відступити в районі Сєвєродонецька, Тошківки та Осколонівки. Втім, не полишають спроб вийти в тил наших військ та порушити логістичне забезпечення Луганщини”, – зазначив глава ОВА Сергій Гайдай.

Пізніше в ефірі національного телемарафону Гайдай повідомив, що російські військові пробились на оклицю міста.

“Росіяни змогли пробитись до готелю “Мир”, несуть величезні втрати, але змогли зайти в готель. Вибити їх відти поки не вдалось, попри великі їхні втрати. Далі вони просунутись не можуть. Тактика одна й та сама: декілька годин обстріли, а потім намагаються просуватись”, – додав глава ОВА.

За словами керівника ОВА, ворог було щонайменше три потужних обстріли Сєвєродонецька.

“Як наслідок, маємо пошкодження 14 багатоповерхівок. Також серйозно обстріляне прилегле селище Синецький, яке місцеві часто називають хутором.

Крім того, зафіксовані руйнування в інших містах Луганщини: дев’ять будинків в Гірському, по чотири – в Золотому та Лисичанську. А також у смт Врубівка – 12, селі Оріхове – два”, – підкреслив Гайдай.

Він повідомив, що загалом за минулу добу відбито вісім атак ворога, знищено п’ять танків, десять одиниць броньованої техніки, чотири автомобіля, а підрозділи ППО знищили безпілотник типу “Орлан-10”.

Своєю чергою командувач сил оборони генерал-лейтенант Сергій Наєв запевнив, що ситуація у районах виконання завдань залишається складною, але повністю контролюється Збройними Силами України.

“У Донецькій та особливо у Луганській областях ворог щодня й щоночі здійснює нарощування сил та засобів для виконання завдань щодо виходу у визначені райони з подальшим намаганням оточити українські війська.

Військове командування вживає вичерпних заходів щодо адекватного реагування на зазначені наміри противника. Наші оборонці ціною власного життя та здоров’я стримують ворожі наступи та роблять усе необхідне для утримання тих ділянок фронту, де ворог продовжує накопичувати додаткові сили та засоби”, – заявив Наєв, якого цитує Міноборони.

Наєв також повідомив, що на Харківському та Запорізькому напрямках ЗСУ укріплюють оборону.

Нагадаємо, за даними речника Пентагону Джона Кірбі, останні досягнення російських окупантів на Донбасі пов’язані з тим, що вони наступають на меншій території, а також із географією місцевості.

Уряд США попередньо вирішив поставити до України сучасні пускові установки М270 MLRS та М142 Himars, які можна використовувати як реактивні системи залпового вогню, так як і оперативно-тактичні ракетні комплекси.

25 травня слідчий суддя Печерського суду Києва передав в управління Нацагентству з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів (АРМА) арештовані корпоративні права 26 обласних та міських операторів газорозподільних систем, які експлуатують державні газові мережі.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE