Politerno > Україна і світ > Яценюка, Турчинова та Авакова викликали на допит у справі “Медведчука-Порошенка”

Яценюка, Турчинова та Авакова викликали на допит у справі “Медведчука-Порошенка”

  • 25 Травня, 2022
  • 1218 Переглядів
  • 0

СБУ викликала Арсенія Яценюка, Олександра Турчинова, Арсена Авакова та Максима Тимченка на допит у так званій “вугільній справі”.

“Вони проходять у якості свідків і викликаються з метою всебічного, повного і неупередженого вивчення обставин кримінального провадження.

Зважаючи на те, що вказані громадяни України не з’явилися на допит 19 травня, їх викличуть повторно. Цього разу – 30 травня”, – заявили у пресцентрі СБУ у коментарі УП.

 

Екссекретар РНБО Олександр Турчинов відреагував на новини постом у Facebook і звинуватив Службу безпеки України в неадекватному піарі. Він пояснив, що наразі перебуває на фронті.

“Отримав сьогодні зі ЗМІ інформацію, про неадекватний політичний піар Служби безпеки. А саме, – на сайті СБУ розміщена повістка про виклик мене майже тиждень тому на допит в якості свідка.  Хочу проінформувати “героїчних” слідчих, що перебуваю на південно-східному фронті і готовий дати відповіді на будь-які питання в одному з окопів”, – зазначив Турчинов.

23 травня Служба безпеки України оприлюднила відео свідчень нардепа ОПЗЖ Віктора Медведчука, який заявив, що незаконне заволодіння ТОВ “Прикарпатзахідтранс” ділянкою державного нафтопроводу та незаконна схема торгівлі вугіллям з ОРДЛО відбувалися за безпосередньою вказівкою президента Порошенка.

Медведчук заявив про причетність до схем колишніх урядовців, екскерівництва Нацбанку, народних депутатіви і представників правоохоронних структур.

Адвокат Порошенка Ігор Головань заявив, що слова кума Путіна Віктора Медведчука про причетність Порошенка до незаконної схеми торгівля вугіллям та продажу трубопроводу не відповідають дійсності.

У партії “Євросолідарність” заявили, що свідченнями проти п’ятого президента України Медведчук “виторговує” собі уникнення відповідальності за антиукраїнську діяльність.

Нагадаємо, Кремль може обміняти створення гуманітарного коридору для експорту українського зерна на зняття західних санкцій.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE