Politerno > Україна і світ > Разумков відповів Данілову: в РНБО немає олігархів, але є представники влади

Разумков відповів Данілову: в РНБО немає олігархів, але є представники влади

  • 17 Серпня, 2021
  • 1040 Переглядів
  • 0

Серед членів Ради національної безпеки і оборони України поки що немає олігархів.

Таке переконання голова Верховної Ради Дмитро Разумков висловив під час брифінгу в межах робочої поїздки на Полтавщину, відповідаючи на обурення секретаря РНБО Олександа Данілова щодо попередніх заяв спікера.

Нагадаємо, голова Верховної Ради Дмитро Разумков виступає за створення окремого органу для визначення олігархів замість РНБО, як це пропонується в законопроекті №5599 про запобігання загроз національній безпеці, пов’язаних з надмірним впливом осіб, які мають значну економічну або політичну вагу в суспільному житті (олігархів). У РНБО, на погляд Разумкова, виникає конфлікт інтересів, тому що і голова Верховної Ради, і президент, і інші високопосадовці входять до складу РНБО.

Данілов заочно просив Разумкова розповісти, хто в РНБО олігарх.

“Поки що немає (олігархів — ред.) і мені не хотілося, щоб вони там з’явилися”, – сказав спікер українського парламенту.

Водночас він додав, що вбачає конфлікт інтересів у законопроєкті №5599 “Про запобігання загрозам національній безпеці, пов’язаним із надмірним впливом осіб, які мають значну економічну або політичну вагу в суспільному житті (олігархів)” у частині, яка передбачає, що РНБО визначатиме перелік людей, які потраплять до Реєстру олігархів. Голова ВР пояснив, що дія законопроєкту, у разі його ухвалення, поширюватиметься на представників влади та великого бізнесу. Оскільки членами РНБО, за словами спікера, є представники влади, це можна “вбачати, як конфлікт інтересів”.

“Мені також не хотілося би, щоб там (в РНБО — ред.) були люди, які навіть гіпотетично можуть у майбутньому відстоювати чиїсь інтереси, окрім інтересів українського народу”, – підсумував Разумков.

Голова Верховної Ради Дмитро Разумков заявив, що СБУ, після введених санкцій РНБО, повинна зайнятися екстрадицією українського бізнесмена Дмитра Фірташа для того, щоб притягнути його до відповідальності згідно з українським законодавством.

Секретар Ради нацбезпеки і оборони Олексій Данілов і заступник міністра оборони Олександр Миронюк  прилетіли на зустріч з британським лордом на вертольотах олігархів.

Секретар РНБО Олексій Данілов не назвав прізвищ осіб, які можуть потрапити до реєстру олігархів.



Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE