Politerno > Україна і світ > Після санкцій СБУ має зайнятися екстрадицією Фірташа. Чекаємо їхньої реакції, – Разумков

Після санкцій СБУ має зайнятися екстрадицією Фірташа. Чекаємо їхньої реакції, – Разумков

  • 25 Червня, 2021
  • 538 Переглядів
  • 0

Голова Верховної Ради Дмитро Разумков заявив, що СБУ повинна зайнятися екстрадицією українського бізнесмена Дмитра Фірташа для того, щоб притягнути його до відповідальності згідно з українським законодавством.

Про це спікер сказав під час пресконференції на тему: “Парламентаризм. Конституція. Незалежність”, інформує Укрінформ.

“Якщо людина фінансує російську армію, її забезпечує, те, про що говорилось, титановими сплавами для озброєння, то ми вже повинні звернутися до наших іноземних партнерів для того, щоб його (Фірташа – ред.) екстрадувати сюди і продовжувати в рамках діючого законодавства. Це буде абсолютно правильно, думаю, що Служба безпеки саме цим після введення санкцій повинна буде займатися. Чекаємо на реакцію від них”, – заявив Разумков.

Відповідаючи на запитання, як вплине непідтримка ним рішення РНБО щодо санкцій проти олігархів на його роботу у команді влади, Разумков зазначив: “На мою роботу з командою – нормально, бо в кожної людини є своя позиція, головне її обгрунтувати, вона може не зовсім сподобатись, але ти сприймаєш її, якщо в ній є логіка, сподіваюся, що в моїх висловлюваннях і діях логіка є”.

Також Разумков нагадав, що не підтримує санкції проти громадян України, бо вважає, що, згідно із законом про санкції, їх можна застосовувати до іноземних суб’єктів господарювання або іноземних громадян, кого не можна притягнути до вдповідальності через українське законодавство.



Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE