Politerno > Україна і світ > Доходи Росії від нафти й газу в 2022 році становитимуть $285 мільярдів – Bloomberg

Доходи Росії від нафти й газу в 2022 році становитимуть $285 мільярдів – Bloomberg

  • 1 Червня, 2022
  • 521 Переглядів
  • 0

Попри часткову або повну зупинку закупівель енергоносіїв деякими країнами, доходи Росії від нафти і газу цього року становитимуть близько 285 мільярдів доларів.

Про це повідомляє Bloomberg Economics.

За даними видання, Путін може поки що ігнорувати шкоду від санкцій, оскільки його скарбничка переповнена доходами від сировини, які значно зросли завдяки сплеску світових цін, частково викликаному війною в Україні.

Це перевищить показник 2021 року більш ніж на одну п’яту.

“Додайте до цього інші товари, і це більш ніж компенсує 300 мільярдів доларів валютних резервів, заморожених у рамках санкцій”, – зазначає видання.

Лідери ЄС знають, що вони повинні припинити купувати у Росії та опосередковано фінансувати нищівну війну на порозі Європи. Але попри всі ці амбіції національні уряди також знають, що це матиме наслідки для їхньої власної економіки.

Цього тижня вони погодилися продовжити часткову заборону російської нафти, проклавши шлях до шостого пакету санкцій, але лише після тижнів торгів та розколів.

Нагадаємо, через запровадження суворих санкцій США та ЄС щодо російської нафти, нафтопереробники приховують її походження на ринку.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE