Politerno > Україна і світ > Партнер Ахметова складає повноваження народного депутата

Партнер Ахметова складає повноваження народного депутата

  • 7 Липня, 2022
  • 420 Переглядів
  • 0

Нардеп та бізнесмен Вадим Новинський написав заяву про складання депутатських повноважень.

Відповідний допис Новинський розмістив у себе на сторінці.

Причиною цього кроку Вадим Новинський назвав те, що місто Маріуполь – зруйноване війною, багато його мешканців мусили покинути свої домівки та потребують допомоги. Тож нардеп переконаний, що у гуманітарній сфері – для маріупольців і загалом для українців – він здатен зробити зараз більше, аніж у політичній.

“У нових драматичних обставинах, що виникли після окупації Маріуполя, вважаю, що буду більш ефективним не в політиці, а в гуманітарній, громадській та виробничо-економічній діяльності. Зараз відверто не до політики – час та обставини диктують інші пріоритети. Я прийняв рішення скласти повноваження народного депутата України та зосередитись на гуманітарних проєктах, на розвитку національної економіки, служінні Українській Православній Церкві та на відновленні зруйнованих храмів”, – заявив Новинський.

Особливу увагу він пообіцяв приділяти проєктам повоєнного економічного відродження України. Нардеп стверджує, що зараз із командою працює над забезпеченням населених пунктів України автомобілями швидкої допомоги, медичними препаратами та харчами. Він впевнений, що виборці до цього рішення поставляться з розумінням. 

Вадим Новинський опублікував також фото своєї заяви:

У 2019 році він був самовисуванцем на мажоритарному окрузі № 57 (Маріуполь). Набрав 42,2% та переміг у такий спосіб кандидата від партії “Слуга народу” В’ячеслава Салгалова.

Згідно зі статтею 5 Закону України “Про статус народного депутата України”, для припинення повноважень нардепа необхідно, щоб за це проголосувала більшість від конституційного складу ВРУ.

Нагадаємо, ЗСУ повернули прапор України на острів Зміїний, який кілька місяців був під контролем російських військ.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE