Politerno > Україна і світ > Зеленський звільнив голову Херсонської ОДА та призначив “слугу народу” виконувачем обов’язків

Зеленський звільнив голову Херсонської ОДА та призначив “слугу народу” виконувачем обов’язків

  • 9 Липня, 2022
  • 590 Переглядів
  • 0

Бутрій та Лагута

Президент Володимир Зеленський звільнив голову Херсонської ОДА Геннадія Лагуту, а також призначив його заступника тимчасово виконувачем обов’язків.

Про це йдеться в указі Зеленського.

“Звільнити Геннадія Лагуту з посади голови Херсонської обласної державної адміністрації згідно з поданою ним заявою”, – зазначено в документі.

“Таке рішення я зробив особисто, адже за ці 4 місяці війни зрозумів, що не обов’язково займати якусь посаду, аби бути корисним людям та допомогати рідній Херсонщині”, – написав у соцмережах Лагута.

“Звісно, за ці 9 місяців мого перебування на посаді очільника області не все вдалося втілити в життя. Але для мене і сформованої мною команди Херсонської ОДА першочерговим залишався розвиток області. Хочу щиро подякувати всій команді, своїм заступникам, головам РДА, ТГ, колегам із інших регіонів, Президенту та всім, хто допомагав, підтримував, радив і критикував!”, – зазначив Лагута.

Президент тимчасово поклав виконання обов’язки голови Херсонської ОДА на Дмитра Бутрія.

Бутрій був заступником Лагути.

Кабінет міністрів 28 червня погодив звільнення Лагути.

Хто такий Дмитро Бутрій

Народився 15 березня 1973 р.

Має вищу освіту – 2013 року закінчив вищий навчальний заклад Укркоопспілки «Полтавський університет економіки і торгівлі», спеціальність – магістр, кваліфікація – економіка підприємства.

2015 року Дмитра Бутрія обрали депутатом обласної ради від Блоку Петра Порошенка.

2020 року він став депутатом обласної ради від “Слуги народу”.

Дмитро Бутрій раніше працював у Херсонській обласній державній адміністрації – директором департаменту економічного розвитку та торгівлі, заступником, першим заступником і в. о. голови ХОДА. Також був радником голови Херсонської облради.

В Херсонській ОДА опікувався питаннями децентралізації.

Нагадаємо, 9 липня президент Володимир Зеленський звільнив з посад послів України у Німеччині та Угорщині.



Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE