Politerno > Україна і світ > Атака на південь: росіяни випустили 18 ракет по Миколаїівщині та 13 ракет по Одещині

Атака на південь: росіяни випустили 18 ракет по Миколаїівщині та 13 ракет по Одещині

  • 26 Липня, 2022
  • 724 Переглядів
  • 0

Одеська область, фото – ДСНС

Окупанти завдали масованого удару по півдню України: по Миколаївській області випустили 6 авіаракет і 12 ракет із ЗРК С-300, по Одеській області вдарили 13 ракетами з акваторії Чорного моря.

Частину ракет над Миколаївщиною вдалося збити, частина пошкодила підприємство, об’єкт інфраструктури та залізничний міст, повідомив голова Миколаївської ОВА Віталій Кім в ефірі національного телемарафону.

 

“Зранку у нас було шість ракет Х-59 з літаків та дванадцять ракет типу С-300. Не всі вони влучили в ціль – частину збили, частину – мимо. 

З тих, що влучили, – частина в критичну інфраструктуру та підприємства. Зруйнували вони там три секції залізничного мосту, який не працював, Було дуже гучно, але, на щастя, без жертв”, – зазначив Кім.

Кім уточнив, що росіяни завдавали масованого удару по всьому півдню – зокрема, й по Одеській області, місто Южне (Одеський район Одеської області), село Рибаківка (Березанський район Миколаївської області).

За його словами, “військові дії ущільнюються, багато авіації працює з обох боків” – і оскільки ЗСУ знищують командні пункти та склади боєприпасів росіян, то ті теж атакують сильніше. 

Кім також заявив, що закривати Миколаїв для пошуку диверсантів та коригувальників вогню будуть після активної фази збору врожаю, щоб не заважати фермерам. 

Своєю чергою речник командування Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат на брифінгу в медіацентрі “Україна – Укрінформ” 26 липня розповів про ракетну атаку на Одещину:

“За нашою інформацією, те що відбулося сьогодні вранці: спершу було завдано ударів літаками Су-35 або Су-30 (базування аеродром Ахтубінськ, РФ) з акваторії Чорного моря. Близько пів на п’яту три таких літаки завдали ударів п’ятьма ракетами Х-59 переважно по Одеській області (зокрема в район Затоки).

Через пів години близько 5 години ранку одразу 10 літаків Ту 22 М3 (дальні бомбардувальники, район їхнього базування біля півночі України – аеродром Шайковка) перелетіли в Чорноморський регіон і звідти теж завдали 8 ударів ракетами Х-22. Переважно це по Одещині, район Затоки, де знаходиться всім відомий міст”.

За словами Ігната, ворог намагається постійно змінювати тактику обстрілів, щоб заплутати протиповітряну оборону України.

Нагадаємо, виконувачка обов’язків голови Фонду державного майна Ольга Батова подала у відставку.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE